изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 00:49 EEST
"ПРИЯТЕЛИ НА БЪЛГАРИЯ" ОЧАКВА 2000 УЧАСТНИЦИ    
КултураТази година ще се проведе третото издание на международния хоров фестивал на името на Маестро Захари Медникаров

Около 2000 души от всички краища на Русия, както и от Румъния, ще участват в двете изяви на международната фестивална програма "Приятели на България". Това каза за НДТ Донка Кюприбашиева, която е координатор на програмата за България.В седмия международен фестивал на творческите колективи ще бъдат представени различни изкуства. Той ще се проведе от 26 юни до 17 юли в Албена, планирани са осем фестивални концерта. Ще бъдат връчени отличията "Златна България" и "Сребърна България".
В рамките на програмата "Приятели на България" тази година ще се проведе третото издание на международния хоров фестивал на името на Маестро Захари Медникаров, каза още Д. Кюприбашиева. В журито ще бъдат включени представители на организацията на младежките хорове "Европа кантата". Около 400 участници ще пристигнат на 19 юни. Откриването на фестивала ще се състои на 21 юни в зала "Добрич", а закриването и награждаването - на 25 юни. Условия за участие е съставите да изпълняват поне една българска песен, като е задължително да имат в репертоара си и "Върви, народе възродени". В края на хоровия фестивал ще бъдат връчени наградите "Златна птица" и "Сребърна птица", както и първа, втора и трета степен лауреат.

 


Сходни връзки

"ПРИЯТЕЛИ НА БЪЛГАРИЯ" ОЧАКВА 2000 УЧАСТНИЦИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди