изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 02:47 EEST
"ПОСЛЕДНОТО СЕМЕЙСТВО" РЕПЕТИРАТ В ДРАМАТИЧНИЯ ТЕАТЪР    
КултураПред НДТ директорът на ДТ "Йордан Йовков" Атанас Ганев. Вече четвърта година продължава настояването пред всички възможни институции за газифициране на сградата


- Кое е следващото заглавие, което подготвя ДТ "Йордан Йовков"?
- Режисьорът Пламен Панев започна репетиции на своя авторска пиеса - "Последното семейство". През годините той направи тук много стойностни неща и допринесе за изграждането на определен стил. Това не е благодеяние, аз настоявах той да постави авторската си пиеса тук. Заради таланта, който има, и заради това, което е направил за нашия театър през последните години.
- Кои са спектаклите, които добричката публика има възможността да гледа в момента?
- Това са "Великденско вино", "Прозорецът убиец", Църква за вълци", детският спектакъл "Джуджето Дългоноско". Това са пиесите, които се въртят в момента на добричка сцена.
- Какви нови възможности даде на драматичния театър отпускането на осем щатни бройки от Министерството на културата?
- Едно от най-важните неща е това, че с тази стъпка на министерството, разбира се, не без наше настояване, моите колеги-актьори в театъра всички заслужават уважението да бъдат назначени на длъжността артисти, което не е никак малко. Това вече е гарант за едно бъдеще, което би трябвало да промени и статута на театъра.
- От известно време заговорихме и за възможностите за газифициране на сградата. Докъде стигна настояването пред различните институции?
- Настояването пред всички институции продължава вече четвърта година. Разбира се, това е аргументирано с документи. Като се започне от Министерството на културата, през Министерството на регионалното развитие и благоустройството, областна управа, община и т.н. Става въпрос за много средства, защото и площта е огромна - близо 6 000 квадратни метра, с толкова високи помещения. Това не се отопля как да е. Правим всичко възможно и се надявам това нещо да се случи.
- Министерството на културата обяви конкурс за директор на добричкия драматичен театър. Вие ще участвате ли в него?
- Да, аз ще участвам в конкурса. Защото имам недовършени още неща по моята програма.

Разговаря Велина ВЛАЙКОВА

 


Сходни връзки

"ПОСЛЕДНОТО СЕМЕЙСТВО" РЕПЕТИРАТ В ДРАМАТИЧНИЯ ТЕАТЪР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди