изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 08:49 EEST
Шествието на КНСБ потегли по ул. "Алабин"    
ОбществоСофия. Хиляди хора от цялата страна се стекоха пред централата на КНСБ, откъдето тръгна протестно шествие под надслов “Върнете ни надеждата”, предаде репортер на Агенция “Фокус”.

Според организаторите за протеста са дошли повече от 10 000 души. Въпреки че началото на шествието е обявено за 13 часа, хората вече лека полека започнаха да се придвижват по столичната улица “Алабин”. Шествието се води от здравни работници, които развяват националния флаг и носят знамената на синдиката. Някои от хората носят плакати с надписи: “Господа управляващи, уважавайте труда на работниците в здравеопазването”, “Няма да търпим повече унижение и бедност”, “Солидарност за право и справедливост”, “Който ни вземе парите за вредност и клас – пада от власт!”.
Най-отпред на протеста върви гол до кръста мъж със залепени двулевки по цялото му тяло. Човекът е бос и видът му внася допълнителна ексцентричност към протеста.
Около 150 полицаи ще охраняват събитието, по-голямата част от тях са пред сградата на президентството, където проявата ще завърши с митинг.
Шествието ще мине по ул. “Алабин”, за да спре първо пред сградата на Българската стопанска камара заради натиска и опитите на работодателите да отнемат трудови и социални придобивки на хората на наемния труд.
След това шествието ще продължи по ул. “Алабин”, бул. “Витоша”, пл. “Св. Неделя”, бул. “Дондуков”, до площад “Независимост” /ларгото пред Министерски съвет/, където около 14 часа ще започне протестният митинг.
Синдикатите ще настояват минималната работна заплата да се увеличи от октомври на180 лв., а бюджетните заплати освен през юли да се индексират и през октомври, за да се компенсира натрупаната по-висока инфлация от началото на годината.
Мария СТАЛЯНОВА
 


Сходни връзки

Шествието на КНСБ потегли по ул. "Алабин" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди