изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 08:17 EEST
Прокуратурите на България и Румъния провеждат съвместна операция    
НовиниСофия. В ход е съвместна българо-румънска операция, организирана от прокуратурите на двете държави. Това съобщи главният прокурор Борис Велчев след срещата си с румънския си колега Илие Ботош, предаде репортер на Агенция "Фокус".

Велчев не пожела да разкрие повече подробности около операцията, защото тя все още не е приключила. Ботош от своя страна заяви, че в много скоро време медиите в двете държави ще имат възможност да пишат за решени случаи в тясно сътрудничество между България и Румъния срещу организираната престъпност.
Според главния прокурор Борис Велчев е добре известно, че Румъния има по-голям опит от нас в наличието на специализирани прокурорски органи в борбата срещу корупцията.
“Румъния преди нас разбра, че е необходимо да се специализират прокурори в противодействието на корупцията, създадоха независими органи за това и опитът им доведе до съществени резултати”, посочи Велчев.
По думите му Румъния е убедила Брюксел в по-успешните си резултати в областта на съдебната система. На какво се дължи това Борис Велчев не може да отговори, но смята, че броят на делата, обвиненията и присъдите не е критерият.
Степан ХИНДЛИЯН
 


Сходни връзки

Прокуратурите на България и Румъния провеждат съвместна операция | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди