изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-11 @ 08:46 EEST
Посолството на САЩ предупреждава за измами в съобщения за спечелена “Зелена карта”, искащи заплащането на такса от “спечелилите&    
НовиниСофия. Посолството на САЩ в България предупреждава за измами в съобщения за спечелена “Зелена карта”, искащи заплащането на такса от “спечелилите”.


В писмо, изпратено до Агенция “Фокус” се казва:
Както и в предишните години, до Посолството на САЩ стигна информация, че български граждани са започнали да получават съобщения в електронната си поща, че са спечелили в Лотарията за разнообразяване на имигрантския поток в САЩ (известна още като лотарията “Зелена карта”). Някои хора са получили и телефонни обаждания.
Тези електронни съобщения и телефонни обаждания по никакъв начин не са свързани с Посолството на САЩ, с Държавния департамент на САЩ или с която и да е американска правителствена служба.
Искаме да напомним, че никога не е била изисквана никаква такса за участие в Програмата за разнообразяване на имигрантския поток. Правителството на САЩ не наема външни консултанти или частни фирми за целите на тази Програма. Посреднически компании или лица, които предлагат услугите си да подготвят участието на кандидатите в Лотарията „Зелена карта” или други визови документи, правят това, без да са упълномощавани от правителството на САЩ и без неговото съгласие.
Използването на външни посредници или външна помощ за подготвяне на документите зависи изцяло от желанието на кандидата. Едно добре попълнено заявление за участие в Лотарията, изпратено от самия кандидат в Консулския център в Кентъки, има абсолютно същите шансове за успех, както и това, попълнено от посредническа фирма срещу заплащане. Участниците, които са спечелили в Лотарията „Зелена карта”, получават съобщение единствено чрез писмо, изпратено по пощата от Консулския център в Кентъки.
 


Сходни връзки

Посолството на САЩ предупреждава за измами в съобщения за спечелена “Зелена карта”, искащи заплащането на такса от “спечелилите& | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди