изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-19 @ 13:13 EET
БИВШ РАБОТНИК НА "ДОБРУДЖАНСКИ ХЛЯБ" ЩЕ ВДИГА ГЛАДНА СТАЧКА ЗА НЕИЗПЛАТЕНИ ДИВИДЕНТИ    
НовиниМайсторът Васил Полименов обвинява ръководството на фирмата в некоректно отношение към бившите и настоящи работници

Бившият майстор на закуски в най-големия завод за производство на хляб "Добруджански хляб" Васил Полименов заяви, че след 10 дни е готов да обяви гладна стачка, ако ексуправителят на завода и депутат от НДСВ Енчо Малев не изплати полагащите му се дивиденти, както и на негови колеги, които са участвали през 1995 г. в учредяването на работническо-мениджърско дружество. Протестът му бе подкрепен от също бивши работници в завода Магдалена Колева и Тодор Ганчев.
"През 1995 г. бяхме 126 души. Всички ние дадохме по две заплати, за да изплатим дяловете - по 25 хил. лв. тогавашни пари, които Малев ни отпусна тогава, а ние само платихме данъците им. След това му помогнахме да преобразува РМД-то в акционерно дружество. Оттогава - вече 10 години, не сме получавали дивидент. На общи събрания на дружеството, на които съм присъствал, винаги се обявяваше, че парите от печалбата се реинвестират в производството. През 2000 г. ме изгони от работа, защото имахме противоречия на професионална и личностна основа. Водих дела за уволнението, които на ниво Районен и Окръжен съд спечелих, но г-н Малев обжалва пред Върховен касационен съд, откъдето решението е в негова полза. Имам информация, че братът на Малев е назначен за временно управляващ на завода тук в Добрич, както, че скоро фирмата ще бъде обявена в ликвидация и продадена. Като няма пари за дивидент, откъде има пари за закупуване на нови коли, апартаменти, къща, почивки в чужбина" - каза пред журналисти В. Полименов.
Потърсихме за коментар Дора Малева,  изпълнителен директор на "Добруджански хляб" АД и съпруга на Енчо Малев, която заяви: "За всичките тези години, през които ръководим завода, сме провеждали Общи събрания, напълно според изискванията на закона и никога общото събрание не е вземало решение за изплащане на дивидент. Печалбата винаги е реинвестирана в производството, така че няма как да изплатим дивидент на В. Полименов. Вярно е, че братът на Енчо Малев е назначен на работа във фирмата, но той не е временно-управляващ, а е представител на завода за Североизточна България. Естествено е да купуваме коли за транспортните нужди на производството ни. И накрая, но не на последно място - няма нищо вярно в твърденията, че ще бъде обявена фирмата в несъстоятелност и заводът продаден". Д. Малева добави още, че преди месец и половина В. Полименов се е срещнал със съпруга й, като му е поискал пари, тъй като бил финансово затънал. "Ако продължава да говори неверни неща, г-н Полименов, то съм готова да заведа дела срещу него за клевета" - добави още изпълнителният директор на "Добруджански хляб".
 


Сходни връзки

БИВШ РАБОТНИК НА "ДОБРУДЖАНСКИ ХЛЯБ" ЩЕ ВДИГА ГЛАДНА СТАЧКА ЗА НЕИЗПЛАТЕНИ ДИВИДЕНТИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди