изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 13:31 EEST
НАУЧНА КОНФЕРЕНЦИЯ ОРГАНИЗИРА ДОБРУДЖАНСКИЯТ ЗЕМЕДЕЛСКИ ИНСТИТУТ    
Земеделие

Научна конференция та тема "Устойчиво земеделие - предизвикателство за съвременната аграрна наука" организира на 8 и 9 юни Добруджанският земеделски институт в Генерал Тошево.



Тя е посветена на 65-годишнината от началото на аграрната наука в Добруджа, която се навършва през тази година. В конференцията ще се включат над 100 участници от научни институти в цялата страна, които ще представят 88 доклада по проблемите на генетиката, селекцията, агротехнологията и растителната защита на полските култури. Научните материали са публикувани предварително в Трети том на списание "Field Crops Studies" ("Изследвания върху полските култури"), което Добруджански земеделски институт започна да издава през 2004 година. Третият том съдържа четири книжки и включва всички научни доклади, които ще бъдат презентирани на конференцията. С публикуването на научните доклади в списанието редакционният екип цели да популяризира постиженията на българската аграрна наука през последните години и да насочи поглед към една нова алтернатива в развитието на тази наука в страната ни пред прага на Европа - устойчивото земеделие. Информацията, съдържаща се в публикациите, ще бъде полезна за научните работници и специалисти в областта на земеделието.
Развитието на аграрната наука в Добруджа неизменно се свързва с името и дейността на Добруджанския земеделски институт в гр. Генерал Тошево, но нейните първи кълнове трябва да се търсят през далечната 1941 година, когато се създава Земеделската опитна станция в гр. Добрич. От тогава до днес оттук преминават няколко поколения учени, получили заслужено признание и благодарност за завещаното от тях научно наследство. Благодарение на тях и техните последователи Опитната станция от 1941 г. израства през годините до крупен научно-изследователски център с национално и международно значение.

 


Сходни връзки

НАУЧНА КОНФЕРЕНЦИЯ ОРГАНИЗИРА ДОБРУДЖАНСКИЯТ ЗЕМЕДЕЛСКИ ИНСТИТУТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди