изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-19 @ 13:21 EET
ПРОКУРАТУРАТА: "В ДОБРИЧКА ОБЛАСТ НЯМА НЕЗАКОННА СЕЧ ЗА ПРОМИШЛЕНИ ЦЕЛИ"    
Новини

В Добричка област няма случаи на незаконна сеч на дървен материал за промишлени цели е било констатирано на среща, в която са участвали окръжният прокурор Георги Коларов, директорите на държавните лесничейства в Добрич и Генерал Тошево, шефовете на държавните дивечовъдни станции в Тервел и Балчик, районните прокурори в областта и всички началници на районните полицейски управления.



Причината за това е липсата на ценни дървесни видове в областта. Нарушенията в региона били свързани най-често със сеч на дърва за огрев в малки количества или с вкарването на животни за паша без стопаните им да имат разрешително. На съвещанието, което се провело след разпореждане на главния прокурор Борис Велчев, са били набелязани мерки за противодействие срещу посегателството върху горските , дивечови и рибни ресурси. От лесничействата отчели, че при извършване на проверки има инцидентни случаи за нападение върху горски стражари.

Цифрите говорят, че общо 891 акта за нарушения на Закона за горите са съставени в областта за последната година и половина. 63 509 хектара е общата площ на държавния горски фонд в Добричка област, а горските стражари са 47. Това означава, че всеки един от тях отговаря за 1351 хектара.

В Районна прокуратура Добрич има образувани 27 преписки, по които са заведени 7 дознания. Останалите са прекратени поради маловажност. Това са преписки по чл. 235, където се засяга добиването на дървесина. Две лица са получили „лишаване от свобода” при общ режим, а шест са отнесли условни присъди. В прокуратурата в Тервел са образувани 9 преписки на базата, на които са излезли 4 обвинителни акта. Осъдени са 9 лица. Един е получил условна присъда, петима са глобени, а трима са с наказание пробация. В Районната прокуратура в Генерал Тошево е образувано едно дознание, внесено в съда по чл. 78 ”а” от НК. В следствие на това две лица са глобени. В Каварна преписките са седем. От тях са образувани две дознания – едното е прекратено, а другото е висящо. В Балчик петте образувани преписки са прекратени поради маловажност, сочат още данните от проведената среща в края на май. НДТ

 


Сходни връзки

ПРОКУРАТУРАТА: "В ДОБРИЧКА ОБЛАСТ НЯМА НЕЗАКОННА СЕЧ ЗА ПРОМИШЛЕНИ ЦЕЛИ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди