изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-11 @ 08:15 EEST
ПО 4 ГОДИНИ ЗАТВОР ЗА БИВШ ШЕФ НА ВиК-ДОБРИЧ И АДВОКАТ    
Ред и сигурност

Георги Господинов заяви пред медиите, че се чувства политически употребен

По 4 години затвор получиха бившият шеф на ВиК в Добрич Георги Господинов и адвокат Пламен Припърженски. Районният съд ги призна за виновни в присвояването на 135 505 лева. Двамата са лишени 5 години да упражняват търговска дейност и 7 години да заемат ръководни постове.



 

На Георги Господинов съдът конфискува Ауди 80 и Фолксваген, а на адвокат Припърженски 1/2 идеална част от 6 недвижими имоти /офиси/. Съдът оправда другите двама подсъдими  – Талят Ибрям и Кольо Колев и постанови Георги Господинов, Пламен Припърженски и Димитричка Василева да платят солидарно на ВиК сумата от 135 505 лв., както и съдебните разноски по делото. Бизнесдамата получи условна присъда от 2 години, с 3-годишен изпитателен срок.

Припомняме, че водното дружество бе ощетено за времето от 26 август - 13 ноември 2003 година чрез разплащания на ремонти и строителство на сгради, които в действителност не са извършвани. Фактурите издавала Димитричка Василева.

"Чувствам се политически употребен. Тези, които са подбудителите, се отърваха" - каза пред медиите Георги Господинов. Преди да заеме поста на шеф на ВиК в Добрич, Господинов бе кмет на Тервел от листата на ДПС.

Присъдата може да бъде обжалвана в 15-дневен срок.

От миналата седмица в досието си Господинов има и условна присъда от 6 месеца, постановена от Районния съд. Наказанието е във връзка с неизгодна сделка за ремонт на водомери. Господинов ще обжалва наказанието пред окръжните магистрати.

Пламен Припърженски е общински съветник в община град Добрич и председател на Постоянната комисия по законност, обществен ред и контрол. Според местните парламентаристи, е въпрос на морален акт от страна на колегата им Припърженски да подаде оставката си като председател на комисията. НДТ

 


Сходни връзки

ПО 4 ГОДИНИ ЗАТВОР ЗА БИВШ ШЕФ НА ВиК-ДОБРИЧ И АДВОКАТ | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ПО 4 ГОДИНИ ЗАТВОР ЗА БИВШ ШЕФ НА ВиК-ДОБРИЧ И АДВОКАТ
Автор: Anonymous да 2006-06-07 @ 18:00 EEST
Е,това е на районен съд,а всички знаем кой бе назначен за председател там през 2003г. /кой го назначи,кои управляваха държавата тогава/,както и че там делата се решават поръчково.Да видим какво ще се произнесе окръжен съд,че после върховен...
ПО 4 ГОДИНИ ЗАТВОР ЗА БИВШ ШЕФ НА ВиК-ДОБРИЧ И АДВОКАТ
Автор: Anonymous да 2006-06-08 @ 11:19 EEST
Браво на Районния съд, че е осъдил ефективно този безкруполен мошеник Припърженски от който целия град е вдигнал ръце, даже малко му е наказанието за това дебело тъпо ПРАСЕ!!!! Колкото до морала, за него и за жена му адвокат Хаджипавлова - Припърженска, това понятие ОТДАВНА Е ИЗТРИТО от съзнанието им и общинския съвет няма какво да чака, а трябва да го изхвърли като мръсно куче моментално от общината за да не позори града!!!!!! 

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди