изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 01:27 EEST
ВАРНЕНСКИ АПЕЛАТИВЕН СЪД    
Ред и сигурностНасрочени за 8 юни дела на добричлии във ВАС

Варненският апелативен съд е насрочил за разглеждане утре – 8 юни 2006 г. от 14 ч. въззивното наказателно дело образувано по жалба на Димитрин Димитров.

С присъда на Окръжен съд – Добрич от 6 февруари 2006 г., на Димитров е наложено най-тежкото наказание, предвидено в Наказателния кодекс на Р България – “доживотен затвор” без право на замяна. Подсъдимият е признат за виновен по три обвинения, повдигнати срещу него -  че на 6 август в дома си в гр. Добрич, като е употребил сила се е съвкуплил с 8-годишно момиченце; на същата дата и място, чрез употреба на сила е блудствал с детето и на същата дата и място го е умъртвил с особена жестокост и по особено мъчителен начин. Според доказателствата по делото около 16 ч. на 6 август 2005 г,  Димитров видял детето да си играе в училищен двор и го подмамил в дома си с предложение да му подари кукли.

В жалбата, подадена от защита на Димитрин Димитров се иска делото да бъде върнато за ново разследване.

Процесът се насрочва от въззивната инстанция за втори път, тъй като при първото насрочване на делото не се явиха петимата призовани за разпит свидетели, само единият от тях – жена с проблемна бременност, беше представила болничен и молба за неявяването си пред съда.

***

За утре във Варненския апелативен съд е насрочено за разглеждане въззивното наказателно дело, образувано по жалба на Димитър Краев.

С присъда на Окръжен съд – Добрич Краев е признат за виновен в това, че през периода 3 януари 2001 – 12 юни 2001 г. на ГКПП – Кардам, в качеството си на длъжностно лице – технически сътрудник, контрольор в сектор “Управление на пътни такси и разрешителни”, с цел да набави за себе си имотна облага е нарушил и не е изпълнил служебните си задължения, посочени в Тарифа №14 за таксите, които се събират в системата на Министерство на регионалното развитие и благоустройство. Краев е следвало да таксува автомобилите преминаващи през ГКПП –  Кардам, съобразно тонажа, начина им на преминаване през страната и т. н. и да издава за събраната сума квитанция по образец на Министерство на финансите. Вместо това без да ги таксува по съотвентия ред, пропускал автомобили, като вземал “на ръка” по-малки суми, с което на Изпълнителна агенция “Пътища”, Управление “Пътни такси и разрешителни” е причинена имотна вреда за 28 134, 96 лева.

 На Краев е наложено условно наказание лишаване от свобода за срок от 2 години, отложено с изпитателен срок от 3 години. За период от 2 години подсъдимият е лишен от право да заема материално отговорна длъжност, свързана със съхранение, опазване и отчет на материални ценности. Краев е осъден да заплати на Изпълнителна агенция “Пътища”, Управление “Пътни такси и разрешителни” 28 134, 96 лева за причинените имуществени вреди заедно със законната лихва.

Срещу постановената присъда е постъпил протест от Окръжна прокуратура Добрич, в която се иска условната присъда да бъде заменена с ефективна. Постъпила е и жалба от Краев, в която той иска отмяна на осъдителната присъда.

7 юни 2006 г.

 


Сходни връзки

ВАРНЕНСКИ АПЕЛАТИВЕН СЪД | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди