изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 01:11 EEST
ПОЖАРНИКАРИ И РИБАРИ СПАСИХА БРАТА НА ТВ-ВОДЕЩИЯ ОТ НОВА ТЕЛЕВИЗИЯ НИКОЛАЙ ДОЙНОВ    
НовиниДойчин Дойнов е паднал от скалите на нос Калиакра

27-годишният Дойчин Дойнов, брат на известният тв водещ в Нова телевизия Николай Дойнов, падна от скалите на нос Калиакра и бе спасен от смърт от пожарникари и рибари от Каварна, научи НДТ. Около 17.10 часа в сряда в Пожарната в Каварна бил получен сигнал, че турист е паднал от нос Калиакра върху скалите. Пред журналисти шефът на пожарната в крайморския град гл. инспектор Стефан Лефтеров разказа следното: "Паднал е от 20 метра височина, от отвесна скала. Разбрах, че е жив. Изчислих данните и разбрах, че е невъзможно пострадалият да бъде издърпан с въжета, защото можеше да го доубием. Не можехме да стигнем по никакъв начин до него, освен откъм морето". Той се обадил веднага на най-известния по цялото Черноморие рибар Наско Писиката, чиято база е в местността Зеленка. Писиката изкарал лодката си, взел на помощ и 4-ма от рибарите си. От Каварна потеглили автомобил на пожарната и линейка на Бърза помощ. С лодката всички се приближили до мястото на трагедията. "Пълзяхме по скалите, докато стигнем до младежа. Навсякъде имаше много кръв, беше жестоко ранен, но адекватен" - каза шефът на спасителния отряд. Лекарският екип шинирал на място Дойчин, след което раненият бил транспортиран до болницата в Добрич.
Заедно с Дойчин Дойнов е имало още един турист. Двамата са минали през 3 забранителни табели на носа "опасно за живота" и са пропълзели под три предпазни парапета, уточни още Стефан Лефтеров и добави, че ако не е бил морският вълк Наско Писиката с лодката си, младежът нямаше да бъде спасен. Днес Наско Писиката ще бъде награден за проявената доблест от кмета на Каварна Цонко Цонев.
Дойчин Дойнов е настанен в Отделението по анестезия и активно лечение на Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич. Той е бил с открита фрактура на десния крак и счупена подбедрица на дясната ръка. Кракът му е опериран от лекари от Отделението по ортопедия. Състоянието му е стабилно, няма опасност за живота му, казаха лекари от ОАИЛ.
 


Сходни връзки

ПОЖАРНИКАРИ И РИБАРИ СПАСИХА БРАТА НА ТВ-ВОДЕЩИЯ ОТ НОВА ТЕЛЕВИЗИЯ НИКОЛАЙ ДОЙНОВ | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ПОЖАРНИКАРИ И РИБАРИ СПАСИХА БРАТА НА ТВ-ВОДЕЩИЯ ОТ НОВА ТЕЛЕВИЗИЯ НИКОЛАЙ ДОЙНОВ
Автор: Anonymous да 2006-06-12 @ 09:21 EEST
Prez poslednite dve godini niakoko pyti posetih Kaliakra. I se pitam koga podobna tragedia ste stane s niakoy chuzdenec? Zashtoto pregradite v opasnite mesta sa SIMVOLICHNI,  zabranitelnite nadpisi sa SAMO na bylgarski ezik, makar che tozi sluchay pokazva, che dori i tozi koyto moze da chete... 

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди