изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 21:18 EEST
18-ото Световно първенство бе официално открито в Мюнхен    
Спорт

Германският президент Хорст Кьолер официално откри  18-то световно първенство по футбол за на стадион "Алианц Арена" в Мюнхен пред над 60 хиляди зрители по трибуните. Той бе придружен от президента на Световната футболна централа (ФИФА) Сеп Блатер и от президента на Организационния комитет на Мондиал 2006 Франц Бекенбауер - печелил световната титла като играч през 1974 година и като треньор през 1990-та година.



Германският топ-модел Клаудия Шифър и Краля на футбола Пеле представиха официално купата, която точно месец по-късно - на 9 юли, ще стане притежание на отбора победител.

Малко преди това на терена излязоха 170 играчи от общо 200-те живи, които могат да се похвалят със званието "световен шампион". Те бяха придружени от деца, които носеха националните знамена на страната, от която е съответният първенец.

В 19 часа наше време, аржентинският рефер Хорацио Елисондо ще свири началото на първия двубой от общо 64-те, на които ще станем свидетели по време на футболното суперсъбитие.

В него за първи път в историята на Мондиала старт на надпреварата ще даде не последният шампион, а страната домакин - Бундестимът ще срещне класиралия се за втори път на световни финали отбор на Коста Рика.

Още два тима от група "А" ще премерят сили в деня на откриването. Бронзовите медалисти от 1982 година - Полша, и участващият за втори път на Мондиал Еквадор ще излязат един срещу друг на "Фелтинс Арена" в Гелзенкирхен в 22 часа българско време.

http://topsport.ibox.bg

 


Сходни връзки

18-ото Световно първенство бе официално открито в Мюнхен | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди