изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-19 @ 09:03 EET
БЪЛГАРИЯ ОТВАРЯ ТУРИСТИЧЕСКО ПРЕДСТАВИТЕЛСТВО ВЪВ ФРАНКФУРТ    
НовиниБългарите са похарчили 1 млрд. евро за почивки в чужбина през 2005 г.

До дни ще заработи туристическо представителство на България във Франкфурт. Това съобщи пред журналисти председателят на Управителния съвет на Националния борд по туризъм Поли Карастоянова. В събота се проведе разширено заседание на туристическия борд в Албена. Създаването на представителството в германския град е по пилотен проект, съгласуван с Министерството на икономиката и енергетиката. Негов ръководител ще е Манол Димитров. То ще се намира в сградата на Министерството на икономиката във Франкфурт. На същия принцип - публично-частно партньорство, бордът по туризъм ще изгради туристически представителства в Лондон, Москва, Берлин, Виена, каза още Поли Карастоянова. Освен това споразумение, професионалистите в туристическия бранш и крупни инвеститори са постигнали съгласие също да се работи активно за връщането на българския турист в нашите курорти. "Само за миналата година, според статистиката, българинът е похарчил 1 млрд. евро за почивки в чужбина, а в същото време туристическият бранш е реализирал 1 млрд. евро от чужденци у нас. Не може да допускаме да има износ на национални приходи" - каза още П. Карастоянова.
Специалистите ще наблегнат още и на обучението на персонал, тъй като липсват квалифицирани кадри в туризма. "Държавата не дава нужното обучение. Ние ще искаме да участваме както в изготвянето на учебните програми, така и в крайния продукт - при полагането на изпита. Така ще имаме пряк поглед върху подготовката на кадри, които са съществена част от общата визия на страната ни като туристическа дестинация" - каза още П. Карастоянова.
"Съюзът на туристическата индустрия като профил и като формация се различава от Националния борд по туризъм, но не намирам, че ще има каквито и да е конфликти или препокриване на интереси" - коментира Карастоянова създаването на паралелна туристическа организация. Според нея, туристическата индустрия е широко представителство на браншовите организации и браншовите интереси, докато бордът защитава интересите на собствениците и инвеститорите в туристическия сектор.
 


Сходни връзки

БЪЛГАРИЯ ОТВАРЯ ТУРИСТИЧЕСКО ПРЕДСТАВИТЕЛСТВО ВЪВ ФРАНКФУРТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди