изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 08:10 EEST
Джордж Буш посети Ирак (ОБЗОР)    
По светаВашингтон/Багдад. Американският президент Джордж Буш пристигна днес на изненадващо посещение в Багдад, където се срещна с иракския премиер Нури ал Малики и с членове на правителството. Срещата се състоя в строго охраняваната Зелена зона в центъра на иракската столица, в присъствието на иракския министър на отбраната Абдел Кадир Мохамед Джасим, на вътрешните работи Джауад Полани и на петрола – Хюсейн ал Шахрастани, съобщава АФП.


За пристигането на Джордж Буш първа съобщи иракската телевизия “Ал Иракия”. “Американският президент Джордж Буш пристигна в Ирак”, предаде в извънредна емисия телевизията.
Визитата на американския държавен глава в Ирак е втората от началото на войната през март 2003 г. Първата бе през ноември 2004 г. и съвпадна с Деня на благодарността.
Дан Бартлет, съветник на Буш съобщи, че “ограничен кръг от хора от антуража на президента” са знаели за посещението. По думите му Буш искал да посети Ирак веднага след цялостното сформиране на иракско правителство от Нури ал Малики, който избра преди по-малко от седмица министри на отбраната и на вътрешните работи.
Поради съображения за сигурност иракското правителство също не е било информирано за посещението. Американски високопоставени служители поискали от премиера Малики и от някои министри да се съберат в американското посолство в Багдад за видео конференция, която била планирана от Кемп Дейвид, близо до Вашингтон.
Джордж Буш пристигна в Зелената зона 6 минути след кацането на президентския самолет на летището в Багдад. Визитата продължи не повече от пет часа. Основната цел – Буш да се срещне лично с Нури ал Малики, да се запознае с приоритетите на неговото правителство и да обмисли средствата, чрез които американското правителство би могло да съдейства за постигането на успех.
След разговора с Буш иракският премиер увери, че правителството му е решено да се справи с тероризма, с подкрепата на САЩ, а американският държавен глава отбеляза: “Бъдещето на Ирак е във вашите ръце”.  http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Джордж Буш посети Ирак (ОБЗОР) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди