изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 01:12 EEST
ДЕЦАТА В КВАРТАЛА МИ ВИКАХА ЮЖНА АМЕРИКА    
ОбществоЗаяви пред репортер на НДТ Аржентина Николова - данъчен експерт в ТД на НАП - Добрич

Аржентина Николова е родена в Добрич. Майка й - Елена, била готвачка, а баща й - Ламбо - обущар. "Името ми го избрал кръстникът, така е било едно време. От родителите си знам, че така се е казвала една от неговите сестри. При освобождаването на Южна Добруджа от румънско робство - кръстникът ми, заедно със съпругата си, останали да живеят в Добрич, а сестрите му отишли в Румъния. Ходила съм на гости и съм се виждала със съименничката си като по-млада. За жалост, сега няма вече никой жив от рода ми в Румъния. Самото ми име означава "сребра" - от "аржентум" /сребро/" - започна разказа си Аржентина Николова.
Много често към нея се обръщали с Виржиния, не са малко и куриозните случаи с името й. "Като малка в махалата всички ми викаха Южна Америка. Най-близките ми хора и днес ми казват Жижи" - споделя още данъчният експерт.
Съпругът на Аржентина - Иван Николов, работи в частна фирма в Добрич. Двамата имат две дъщери, като по-голямата - Лили, е поела пътя на майка си. Лили е икономист по образование и също работи в структурата на агенцията по приходите града. По-малката дъщеря - Милена, е завършила гимназия по лека промишленост. Засега Аржентина и Иван имат двама внуци - Иван и Радослав. "Като бяха по-малки, гледайки нещо по телевизията, където се спомена за Аржентина, Радослав попита: - "Бате, този чичко познава ли баба, че говори за нея?" - разказа с усмивка щастливата баба. Тя си спомни и за друг куриоз: "Когато работех във финансовия отдел на градската община, дойдоха от София да монтират нова телефонна централа. Случило се така, че за малко останала на телефона служителка от столицата. Позвънил телефонът и ме потърсили, но тя решила, че някой си прави шега и отвърнала, че Аржентина се намира в Южна Америка". Това е човешката история на Аржентина.
 


Сходни връзки

ДЕЦАТА В КВАРТАЛА МИ ВИКАХА ЮЖНА АМЕРИКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди