изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-19 @ 08:55 EET
"НАДЯВАМ СЕ, ДО СЕПТЕМВРИ ДА ИМАМЕ ЕЛЕКТРОННА СИСТЕМА ЗА ГЛАСУВАНЕ"    
НовиниТова заяви пред НДТ д-р Мирослав Попов - председател на ОбС - Добрич

- Д-р Попов, докъде стигна реализацията на решението на ОбС за внедряване на система за електронно гласуване в залата, където се провеждат редовните заседания на местния парламент?
- Както Ви е известно искаме да внедрим такава система за гласуване в Добрич, като основната цел е освен облекчаване на работата, както на съветниците, така и на медиите и също ще постигнем и избягването на субективния фактор - преброители. Така също ще се спести време за прегласуване при неточно преброяване.
- Разкажете малко повече - какво представлява самата система?
- Най-просто може да се каже, че е на принципа на светофара. Ние я видяхме в Пазарджик. Самата система е подобна като тази в Народното събрание, но смея да твърдя, че е по-добра. Тук не се гласува с електронни карти. На всяко място в залата има монтирани три копчета в три различни цвята - червен, зелен и жълт, съответно при гласуване "за", "против" и "въздържал се". Още един пулт има монтиран при председателя на ОбС, така че има възможност в началото на заседанието да бъдат блокирани пултовете на отсъстващите съветници. Всичката тази информация моментално се изнася на голям плазмен екран и е видна от всички присъстващи в залата.
- Какви реалните шансове да бъде монтирана системата в Добрич?
- Смятам, че има големи шансове, въпреки че в бюджета не са заложени средства за нея. Ние се обърнахме с писмо към "Инициатива местно самоуправление" към Американската агенция за международно развитие да подпомогнат инициативата ни финансово. След направен оглед от тяхна страна, имам информация, че Добрич е на едно от първите места в плановете за оказване на финансова помощ. Искрено се надявам и вярвам, че ще имаме възможност през ваканцията, която за ОбС е през август, системата да бъде монтирана, така че през септември тя вече да работи.
 


Сходни връзки

"НАДЯВАМ СЕ, ДО СЕПТЕМВРИ ДА ИМАМЕ ЕЛЕКТРОННА СИСТЕМА ЗА ГЛАСУВАНЕ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди