изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-19 @ 11:21 EET
Симеон Сакскобурготси се е опитал да продаде реституиран имот, преди той да му бъде иззет обратно    
НовиниСимеон Сакскобургготски се е опитвал да продаде с посредничеството на италианския бизнесмен Пиер Паоло Черани, свой реституиран имот, преди той да му бъде евентуално иззет обратно от държавата. Това става ясно от документите на италианското следствие, с които Би Ти Ви разполага.

От общо две хиляди страници, 23 съдържат телефонни разговори между савойския принц Виктор Емануил и неговия бизнеспартньор Пиер Паоло Черани. Разговорите са прихванати, докато двамата италианци са били разследвани за корупция. В част от тях, те споменават България и общите си проекти с тогавашния български премиер.

Предлагаме ви откъси от стенограмите на телефонните разговори, до които стигна нашият кореспондент в Италия - Анотанета Николова.

Стенограми

21 февруари 2006 г.

Пиерпаоло Черани: “Пак отивам в България, защото ние имаме телефоните, самолетите, онова, как се казваше, по дяволите. болницата, диализата.”

Виктор Емануил Савоя: “Но той иска само да печели от това и толкова. “

Черани: “Връщам се в България. Ходил съм вече 30 пъти, ще отида за 31-ви, защото иначе не мога, прекалено много пари съм похарчил.”

Савоя: “Кога?”

Черани: “Сигурно на 6, 7 и 8 март.”

Савоя: “Той блокира всичко, защото видя, че няма да получи от нас директна парична облага.”

Черани: “Не е вярно, защото аз му предложих пари и му дадох и пари за изборите. Спомняш ли си, че отидох в България да му ги занеса? Той взе парите и освен това загуби изборите. “
.
Савоя: “Не, не, не със сигурност отиваме. Имаме всички тези неща там, но те са блокирани. “

Черани: “Блокирани са. “

Савоя: “Не можем ли да го направим без царя? “

Черани: “Той е този, който поддържа правителството, разбираш ли? Аз социалистите не ги познавам. Аз си изгубих четири или пет години да развеждам министрите му по света.”

Савоя: “Да. “

Черани: “И сега пак всичко зависи от него. Аз знам за какво иска да ми говори той. Или иска самолет, или иска да му разреша проблема с онзи негов терен зад къщата му, който струва сто милиона евро. “

Савоя: “И той какво иска да прави с него? “

Черани: “Той иска да намери. Първо иска да получи парите в чужбина, а не в България. Защото той се прави на много готин, но... “

Савоя: “Да. “

Черани: “И той иска аз да му намеря, както вече говорихме, някой който да купи терена. “

Савоя: “За сто милиона ли? Не. “

Черани: “Да, за сто милиона. Това е огромен имот, който той е получил. Всъщност според мен целият му интерес се състои в това да спаси този свой имот, преди да му го вземат и прави всичко възможно. “

Савоя: “Кой мислиш, че може да купи терен в България? “

Черани: “Има българи, които биха купили веднага, защото неговият терен.
Спомняш ли си къде беше къщата? “

Савоя: “Да, да.”

Черани: “Имотът е прилепен до магистралата, точно до царския парк. На него може да се строи. Може да се направи. Как се казва? Търговски център, блокове. Това е един от най-красивите райони. Това е бизнес, защото той има стотици хектари. Има 150 хектара.”

Савоя: “Да, да, това е голямо нещо. Да, значи това и самолета. За самолета дори няма и да говорим. Първото нещо, което трябва да направим, е да отстраним този. Симеон. Сега разбрах цялата му история. “

Черани: “А ти какво мислиш, да отида ли в България? “

Савоя: “Отивай. Виж, за последен път.”

* * *

Междувременно, както вече ви съобщихме в Би Ти Ви Светът, говорител на фамилията Савой потвърди, че е имало телефонни разговори между принц Виктор Емануил и Пиер Паоло Черани. Но те по думите му, не са достатъчни, за да се повдигне обвинение.

Лучано Мара – Говорител на фамилията Савой: “Телефонни обаждания между двамата е имало. Принцът е в роднински отношения със Симеон Сакскобургготски и някой друг разговор между тях съществува. Става въпрос за роднини на половината европейска аристокрация. Ясно е, че те си говорят помежду си. Извадки от телефонни разговори, отсети в услуга на сензационни твърдения, публикуван и в печата, не могат да представляват обвинения.”

Би Ти Ви разполага с документите от официалното италианско следствие по корупционния скандал.
От общо около 2 хиляди страници, върху 23 са публикувани стенограми от телефонни разговори между савойския принц Виктор Емануил и неговия бизнеспартньор Пиер Паоло Черани, които засягат пряко Симеон Сакскобургготски и бизнеспроекти, свързани с България. Освен за телекомуникационния бизнес и австрийската детска болница в София, в документите се говори и за реституираните имоти на царя.

Симеон Сакскобургготски ще наеме италиански адвокат, който да го представлява. Това научи Би Ти Ви от източници в Италия.
http://www.btv.bg
 


Сходни връзки

Симеон Сакскобурготси се е опитал да продаде реституиран имот, преди той да му бъде иззет обратно | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди