изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 11:08 EEST
ДОБРУДЖАНЕЦ ОСЪДИ ИГРАТА "ЗАЛОАЛОЖИ"    
ОбществоДимитър Теохаров - жител на добричкото село Бдинци, осъди телевизионната игра "Залоаложи", която се излъчваше по БНТ.

Преди около две седмици състав на Районния съд в София е уважил частичния иск от 5 000 лева. Съдът е постановил фирмата, собственик на играта - "Интертелевизионни игри", да заплати всички разноски по делото и лихвите от момента на забавянето - от 10 януари 2004 г. Последното съдебно заседание бе на 3 октомври, съдът се произнесе едва след осем месеца, каза адвокатът на Теохаров Теодора Милева. Искът е заведен за неизпълнение по договор по Закона за задълженията и договорите. "Считаме, че са налице договорни отношения, след като има предлагана оферта от страна на играта" - коментира Т. Милева. Тя допълни, че съдът е взел решение чак на осмото си заседание.
На 10 януари 2004 г. Теохаров спечели 202 840 лева от играта, но организаторите отказаха да му ги изплатят. Малко след това "Залоаложи" спря. От "Интертелевизионни игри" твърдяха, че залогът за играта е невалиден, тъй като мъжът е мълчал, след като се е обадил по телефона, за да направи залог.
Фирмата, собственик на играта, ще обжалва пред Софийски градски съд. Ще направим на втора инстанция увеличение на иска на 20 000 лева, каза Теохаров. Той обясни, че не е завел дело първоначално за цялата сума от над 200 000 лева заради високата държавна такса от 4 процента.  НДТ

 


Сходни връзки

ДОБРУДЖАНЕЦ ОСЪДИ ИГРАТА "ЗАЛОАЛОЖИ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди