изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-19 @ 13:01 EET
БИЛКАТА КОНСКА ОПАШКА ДЪРЖИ КВАРТАЛ НА КАРАПЕЛИТ НА СУХО    
НовиниТака твърди управителят на "ВиК" - Добрич Величко Василев. От водното дружество добавят още, че причината за липса на живителната течност по кранчетата на хората от селото е и кражба от четири междустълбия в близост до Гешаново

След дълги и неуморни опити да се справят сами с проблема, както и след многократни звънения по мобилен телефон, жителка на село Карапелит се обърна към редакцията на "Нова добруджанска  трибуна" за съдействие. Пред репортер на вестника Нела Янкова разказа следното: "От една седмица нямаме вода в село Карапелит, в този квартал, в който аз живея от шест години. Тук наоколо сме български къщи и никой не дължи пари на "ВиК"-то. Наоколо са все възрастни хора и не могат да ходят да си носят вода с туби от ниската част на селото, за да се запасяват. Дори и когато пускат водата, това е само за периода от 6.30 ч. до 7.30 ч. сутрин, като едва сварваме да напълним по някоя съдинка за пиене. В неделя се прибрах в Добрич, където имам апартамент, за да мога да пусна пералня и да се изкъпя. Тук, в селото не може да се мисли нито за пералня, нито за бойлер. Това не е за първи път и така страдаме около 30-ина къщи. Многократно сме говорили по проблема с кмета на Карапелит. Ежедневно звъня на водомайстора, и то на GSM, който ми заявява, че ще увеличи налягането, ако му нареди шефът. Търся също всеки ден и началника на селския район - Ивелин Стоянов, но така и не разбрах защо го има проблемът и кога той ще бъде отстранен. Ние сме в 21 век и не може да нямаме вода с дни."
Потърсихме за коментар по казуса първо Ивелин Стоянов, като го попитахме защо част от Карапелит стои на сухо. "Причината не е в нас, а в откраднат кабел на ЕРП на четири междустълбия снощи /б.а. - във вторник вечерта/ в близост до Гешаново и нямаме ток. Имаме си и друг проблем". Тъй като началникът на района И. Стоянов не бе особено изчерпателен в отговора си и така и не ни стана ясно, какъв точно е проблемът на водното дружество, като изключим проблема на ЕРП, със същия въпрос потърсихме управителя на "ВиК" ЕООД Величко Василев. "Никой не ме информирал,че има проблем в Карапелит, това първо, а и не на последно място - там селото дължи пари за неплатена вода" - заяви управителят на водното дружество. След справка ръководителят на дружеството уточни, че "ВиК" в Карапелит има 546 абонати, които дължат 69 хил. лв., като някои от тях дължали под 5 лв., но имало и жители, които дължат значителни суми - Цветанка Матеева - 1907 лв., Ангел Стоянов - 1491 лв., Валентин Борисов - 1358 лв. и други. "В Карапелит има вода, вярно намаля налягането в един от кварталите, но не е от месец. Там имаме проблем и работим по него, но отнема време - водопроводът е дълъг 700 м и се търси къде той е запушен от конска опашка" - каза В. Василев.
След справка в глобалната мрежа разбрахме, че конската опашка е билка, която растейки, с годините прави тапа на водопровода и не пропуска живителната течност. Не е ясно каква тогава профилактика се извършва на водопреносната система, след като се стига до нейното запушване и доколко съвестно е извършвано това мероприятие от различните ръководства на дружеството. Изводът за жителите на Карапелит е - Бог високо, "ВиК" - далеко, а кранчетата на чешмите май често ще остават сухи по една или друга причина, защото както е известно, "ВиК" и Енергото никога не грешат.
 


Сходни връзки

БИЛКАТА КОНСКА ОПАШКА ДЪРЖИ КВАРТАЛ НА КАРАПЕЛИТ НА СУХО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди