изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 12:08 EEST
БСП преосмислила позицията си по магистрала “Тракия”?    
ПолитикаНяма значение кой е концесионерът на автомагистрала „Тракия” и чии чужди интереси стоят зад него, стига да изпълнява условията на договора.

Това обяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов пред БиТиВи по повод съмненията с отдаването на концесия на магистралата и във връзка със скандала с бившия премиер Симеон Сакскобурготски.

Припомняме, преди два дни Върховният административен съд окончателно отхвърли протеста на прокуратурата относно концесията на магистралата. Министър Гагаузов заяви, че докато БСП е била в опозиция се е противопоставяла на решението, но сега някои решения са преосмислени. Не трябва да гледаме назад, защото има достатъчно много работа, добави Гагаузов.

В този смисъл има два варианта – или да се преразгледа договора за концесията и да се споразумеят нови условия с концесионера, или да се даде ход на нова процедура.

При първия вариант автомагистралата може да бъде готова още през 2009 г., а при втория само първоначалните преговори ще отнемат поне две години.

Министър Гагаузов увери, че договорът не е окончателен, ще се преговаря за нови условия и не предвижда вероятност концесионерът да не ги приеме. Той се опита да разсее съмненията, че трафикът е умишлено завишен, за да може да се източват държавни средства, ако концесионерът не получи очакваната възвръщаемост.

Дори и държавата да плати, това ще бъде под формата на кредит и парите ще й бъдат върнати с лихвите.
Всичко ще бъде поставено на масата, каза министърът.

Ще се придържаме към препоръките, ще изискаме гаранции, че фирмата ще изпълни всички ангажименти по публично-частното партньорство. Целта ни е да докажем на хората защо магистралата струва толкова и какво ще спечели страната от това.

Цената също ще бъде изцяло предоговорена, обеща Гагаузов.
http://news.bg

 


Сходни връзки

БСП преосмислила позицията си по магистрала “Тракия”? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди