изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-19 @ 07:27 EET
НАП: Ще забавим връщането на ”семейните”    
НовиниНационалната агенция за приходите (НАП) съобщи, че заради "значително по-големия брой подадени декларации през тази година (над 1 милион) и въвеждането на международния банков стандарт IBAN", в някои териториални дирекции едномесечният срок за възстановяване на суми по семейното облагане може да бъде удължен. 

Най-голямо е забавянето на процедурата в НАП-София, където са подадени над 185 000 от всичко 340 000 "родителски" декларации за ползване на данъчно облекчение. НАП се извинява за закъснението и уверява гражданите, че "всички подадени декларации ще бъдат обработени и сумите ще бъдат възстановени на гражданите във възможно най-кратки срокове". Приходната администрация припомня, че когато родителите работят само на трудов договор или сумата на облекчението е по-голяма от дължимия данък, НАП трябва да възстанови надвнесения данък в едномесечен срок от подаването на декларация. За суми над 300 лв. това става след връчването на документ, наречен акт за прихващане или връщане. За пръв път през 2006 г. бе дадена възможност на родителите да намалят дължимия от тях данък върху доходите, ако отглеждат непълнолетни деца в семейството. По закон данъчната основа на единия от родителите се намалява с 360 лв. за едно дете, 780 лв. за две и с 1140 лв. за три и повече деца. За повече информация НАП кани клиентите си в поделения си по постоянен адрес и на интернет адрес www.nap.bg.
 


Сходни връзки

НАП: Ще забавим връщането на ”семейните” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.53 секунди