изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 01:38 EEST
ДА НАПРАВИМ ЗАЕДНО ОБЩИНА ДОБРИЧКА ЖЕЛАНО МЯСТО ЗА ЖИВЕЕНЕ    
Общество

Председателят на Общинския съвет на община Добричка Славка Петрова пред НДТ



- Г-жо Петрова, на тържествената сесия снощи бяха обявени имената на заслужили личности, които са вписани в почетната книга на община Добричка. Бихте ли разказали за читателите на "Нова добруджанска трибуна" какъв е техният принос?
- По предложение на Комисията по почетните знаци и награди ОбС реши с пълно мнозинство да бъдат вписани  имената на  пет заслужили личности. Първият е проф. Петър Тодоров. Той е роден в Житница, учител, научен работник. Неговото име се вписва за приноса му  в учебното дело в район Житница, заслугите му като учен и преподавател по историография, за изследванията, които е правил  за развитието на  Северна и Южна Добруджа. Името на следващия вписан е на Иван Димитров. Той е роден в с. Миладиновци, бил е председател на ТКЗС в район Ловчанци, председател на бившия Толбухински Окръжен народен съвет, заместник-министър на земеделието, дипломат, общественик. Неговото име се вписва за изключителния му принос за изграждането  на инфраструктурата на Добричка област, на курортните и туристически комплекси по българското Черноморие и за развитието на селското стопанство в България. И не на последно място - за развитието на селата в район  Ловчанци. Посмъртно в книгата е вписан Ивайло Петров - заради романа-шедьовър  "Хайка за вълци" и цялостното му творчество и приноса му в прослава за Добруджа и развитието на българската литература. Следващият вписан е Райно Йорданов от с. Смолница. Той е учител, дългогодишен директор. Името му ще фигурира в почетната книга за приноса му в развитието на просветата и образованието в район Смолница, за  заслугите му като преподавател и общественик. Петият вписан е Джавит Бейтула от Дянково - земеделец, арендатор, предприемач, носител на званието  "Фермер на 2000 г.". Той има голям принос в развитието на земеделието, животновъдството в района на Карапелит, както и за подобряването инфраструктурата на Дянково. Джевит Бейтула е първият арендатор, който даде средства за довършване на асфалтирането и ние очакваме, че това ще повлияе и на останалите.
- На тържествената сесия бе осветено знамето на община Добричка. Какво символизира то?
- Знамето на общината е трицветно - в златисто жълто, бяло и зелено, като в центъра на белия цвят е разположен гербът на общината. Златисто-жълтият цвят символизира плодородието на добруджанската земя. Белият - миролюбието и трудолюбието на добруджанци. Зеленият цвят е символ на връзката между знамената на борците за национално освобождение, любовта и преклонението  на добруджанци към своите населени места.
- Видна е добрата съвместна работа на общинска администрация в Общинския съвет на община Добричка. На какво се дължи това?
- Още в началото и ОбС, и администрацията стигнахме до извода, че един конструктивен диалог между двете власти - законодателна и изпълнителна, на местно ниво е изключително полезна в името на общата задача, която имаме да решаваме - да работим за благото на хората. Мисля си, че вече трета година има резултати от това. През тази година можем вече да кажем, че има видими резултати при решаването на приоритетните проблеми, които си поставихме в началото - инфраструктура, подобряване на социалните услуги, подпомагане на местното икономическо развитие и създаване на всички условия, които зависят от общината.
- Каква оценка давате на работата на Общинския съвет за този вече почти тригодишен период като негов председател?
- Общинският съвет работи конструктивно и определено това се дължи и на мнозинството, и на опозицията. Когато трябва да решаваме проблеми, които оценяваме, че са важни за общината, мисля, че се проявява максимално разбиране е това е само в полза на хората.
- Какво ще пожелаете на жителите на община Добричка по повод празника?
- Пожелавам им здраве и дълголетие. И много ми се иска да си пожелаем всички заедно да направим така, че Добричка община да бъде желано място за живеене за нас и за нашите деца.
Интервюто взе Мариела БОНЧЕВА

 


Сходни връзки

ДА НАПРАВИМ ЗАЕДНО ОБЩИНА ДОБРИЧКА ЖЕЛАНО МЯСТО ЗА ЖИВЕЕНЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.16 секунди