изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 00:23 EEST
НОВ "КУЛТУРЕН ОБЕКТ" – ЦИГАНСНКО ЛЯТНО КИНО С ФИЛМИ НА ТУРСКИ ЕЗИК    
ОбществоГеорги КОНОВСКИ: Нов културен обект придоби град Добрич - лятно кино в циганската махала, до руините на бившата парова централа. Обстановката е елегантно-спартанска - екран и публика. Филмите, разбира се, са турски, което е малко странно, тъй като всеки има право да говори майчиния си език, но лятното кино в България е все пак българско обществено заведение.

В тази връзка звъннах на дежурния от МВР, който с ленив глас ме информира, че всичко е законно и да не се интересувам повече. Откъдето идват няколко въпроса. Всички сме строили и знаем колко трудоемък е предварителния процес. Къде са идейните и реални проекти на лятното кино? Кой е поставил визите? Чии подписи стоят върху разрешителните за съществуването му? Как са преодолени изискванията на различните контролни органи - например тоалетни, вода, противопожарни входове и изходи и т.н.? Въпроси, тежки да реализиране от който и да е добрички бизнесмен, ако е българин.

До кога дежурните в МВР ще смятат, че са в 1986, а не в 2006 г. и няма да се грижат за гражданското спокойствие, съхранявайки своето? Интересно, дали данъчните служби знаят за новата придобивка, щом като всичко е законно, и получават ли тогава законовите отчисления от билетите или всичко е направено за "доброто на народа", по нареждане на управляващи добрички депутати? Напомням, че имаше няколко подобни случая с автомивки, станали на дискотека и гигантски цигански сватби, дънещи маанета из половината град, за които общината взе навреме мерки и въведе ред. Трябва ли за всеки отделен случай да се търси решение чрез най-висшия градски орган?

 


Сходни връзки

НОВ "КУЛТУРЕН ОБЕКТ" – ЦИГАНСНКО ЛЯТНО КИНО С ФИЛМИ НА ТУРСКИ ЕЗИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди