изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 21:04 EEST
ДОБРИЧЛИИ СТАНАХА НОСИТЕЛИ НА ПРИЗА "ПРЕЦАКАН ДАНЪКОПЛАТЕЦ"    
Общество  Данъкоплатец на годината или тазгодишен данъкоплатец   Млади семейства в Добрич минават на хляб и сол, след като са очаквали да получат не малки суми при възстановяването на надвнесен данък върху дохода от НАП, а са получили незаконно прихващане на здравноосигурителни вноски.


За пореден път в София се връчват наградите "Данъкоплатец на годината", организиран от Нациолната агенция за приходите /НАП/. В него през тази година е добре да се създаде специална категория "Прецакан данъкоплатец", в която да бъдат отличени за цялостен принос в попълването на държавната хазна жителите на Добричка област.
    Толкова неочаквано станахме наградени, казват пострадалите млади двойки.
    Разговаряме с една от потърпевшите - наградени
   
    - Г-жо Петрова, спечелихте приза за "Прецакан данъкоплатец" за 2006 г. - какво ви струваше това?
    - В цифрово изражение наградата ми струва 230 лева, като в добавка получихме и семеен скандал, неколкоседмично боледуване на 7-годишния ми син, а мъжът ми се изнесе "на дюшеци", защото аз предложих да подадем тази декларация?
    - В какво успяхте да инвестирате, освен в НАП и държавната хазна през миналата година?
    - Ами не успях в обувки, в учебници и книги, в посещение на море и планина. И миналата година финансирахме хазната, но сега сумата е почти двойно по-голяма и това компенсира другите бюджетни липси, тъй като се чувстваме по-значими.
    - Имате ли някакви препоръки към данъчните?
    - Hаясно сме с трудностите в страната. Парите никога не стигат, без значение колко са "данъкоплатците на годината". Дано намалеят тези, дето не са си на правилното място, защото, доколкото разбрах, случилото се в Добрич е еднолично решение и грешка. Препоръки към приходната администрация се въздържам да давам, макар че българинът умее най-добре да дава съвети за нещо, което не разбира.
    - Как ще помогнете на другите като вас през идната година, за да не се окажат и те "наградени" в тази не толкова престижна категория?
    - Смятам, че трябва да се степенуват нещата, но все пак ще започна с жалба и съобщение до всички медии, макар че нямам впечатление да се интересуват от нашата съдба. Паралелно с това ще обяснявам на всеки, че възможността, която дава НАП да помолиш да ти възстановят данъци, те ограбва откъм незаконно прихванати осигурителни вноски. Ако някой ме финансира, мога да направя и семинар за това.
    - Как ще се отрази на семейството ви това "прихващане"?
    - Засега нека запазя в тайна откъде смятам да си възстановя надвзетото, но догодина ще се борим с пълна сила да не попаднем сред номинираните за наградите на НАП. Освен това мога да зарадвам всички производители на продукти от високоалкохолната гама, че дотогава нашето семейство ще им бъде редовен потребител!
   
    * Авторката е журналистка в електронното издание DOBRITCH.com. Използвани са въпроси и на други медии. Преди седмица "Новинар" писа подробно за практиката на местното поделение на НАП да практикува свободно прихващане на здравноосигурителни вноски. От централата на НАП в София все още проверяват случая.

http://www.novinar.org

 


Сходни връзки

ДОБРИЧЛИИ СТАНАХА НОСИТЕЛИ НА ПРИЗА "ПРЕЦАКАН ДАНЪКОПЛАТЕЦ" | 3 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ДОБРИЧЛИИ СТАНАХА НОСИТЕЛИ НА ПРИЗА "ПРЕЦАКАН ДАНЪКОПЛАТЕЦ"
Автор: Anonymous да 2006-06-29 @ 14:11 EEST

То си беше ясно от самото начало, че преди да ти върнат парите ще те проверят дали не дължиш нещо и тъй като младите семейстава  са едни от най-нередовните от към осигуряването цялата кампания се насочи към тях. Ще върнат ама друг път, както в онзи български филм: "Татко каза, че ще ми купи колело ама друг път".

Успех на всички подлъгани !

ДОБРИЧЛИИ СТАНАХА НОСИТЕЛИ НА ПРИЗА "ПРЕЦАКАН ДАНЪКОПЛАТЕЦ"
Автор: Anonymous да 2006-06-29 @ 23:33 EEST

Някой беше казал, че "Държавата е мащеха" ...

ДОБРИЧЛИИ СТАНАХА НОСИТЕЛИ НА ПРИЗА "ПРЕЦАКАН ДАНЪКОПЛАТЕЦ"
Автор: Anonymous да 2006-06-30 @ 11:44 EEST

Това е най-удобното оправдание и бягане от отговорност, че държавата е виновна. Тази максима е на БСП, партията, която се изживява в ролята на колективната безотговроност. Един ден БСП ще радне от власт. Тогава нека се намерят разумни хора и да осъдят за пример Петя Банкова и тези марди, които я сложиха да управлява една от най-важните държавни институции, за да скрият престъпленията си.


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.34 секунди