изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 08:19 EEST
РОДИТЕЛИТЕ ОТДЕЛЯТ ПО 13 МИНУТИ НА ДЕЦАТА СИ    
ОбществоКуриоз - по време на възпитателно дело родител за пръв път научил къде учи детето му

 

Програма "Открити дни 2006" на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни бе отчетена вчера. Секретарят Росица Добрева разказа за различните инициативи и дейности, в това число и Детската полицейска академия. За пръв път е направена цялостна проверка на документацията и работата на Училищните комисии за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Констатирано е, че в училищата, където има охрана, монтирани охранителни камери и пропускателен режим, са налице ред и дисциплина. Р. Добрева посочи също, че в някои случаи училищните структури не сезират местната комисия за извършени противообществени прояви, което впоследствие затруднява работата в тази насока. Проверката е констатирала, че най-добре работят училищните комисии в основните училища.

При голям интерес е преминала инициативата Детска полицейска академия, реализирана от местната комисия, Първо РПУ и основно училище "Христо Смирненски". Децата са посетили Първо РПУ, запознали са се с полицейските служители и тяхната работа и са имали възможността да се повозят на патрулните полицейски коли.

Анкета сред ученици в 7 и 8 клас е показала, че свободното време на децата все още не е свързано с развитие на техните интереси и духовни потребности. Някои от учениците дори посочили, че за тях учебното време е свободно време.

В рамките на програма "Открити дни 2006" бе учреден Клуб на родителя, припомни Р. Добрева. Тя отново изтъкна ролята на родителите и семейството при превенцията на противообществените прояви сред малолетните и непълнолетните. Според извършено социологическо проучване, българските родители отделяли на децата си по 13 минути в рамките на 24 часа. Членовете на местната комисия са се сблъсквали и с редица куриозни ситуации. По време на възпитателно дело, например, родител за пръв път научил къде учи детето му. За съжаление, родителската неангажираност придобива все по-застрашителни размери, посочи още Р. Добрева. От началото на годината спрямо родители са наложени девет възпитателни мерки. НДТ

 


Сходни връзки

РОДИТЕЛИТЕ ОТДЕЛЯТ ПО 13 МИНУТИ НА ДЕЦАТА СИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди