изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 15:59 EEST
Заркауи продаден срещу забавяне на издирването на бин Ладен    
По светаБившият водач на “Ал Кайда” в Ирак, йорданецът Абу Мусаб ал Заркауи бе продаден на американците в замяна на това те да оставят на мира за известно време Осама бин Ладен. Заркауи бе станал прекалено могъщ според “Ал Кайда”. Това твърди една от съпругите на йорданеца Ум Мохамед пред италианския вестник “Република”.




В интервю, взето в Женева и публикувано днес от всекидневника, тя заявява, че съпругът й е станал жертва на тайно съглашение за елиминирането му, сключено между отрядите на иракската съпротива, водачите на “Ал Кайда” и американските тайни служби. В замяна американците трябваше да се ангажират да забавят издирването на бин Ладен.

“Ал Кайда” сега се опитва да защити своя харизматичен водач, казва първата съпруга на Абу Мусаб ал Заркауи. Моят съпруг бе станал прекалено влиятелен и несъмнено пречеше на някого, обяснява тя. Растящата му власт, съгласието, което бе постигнал с най-радикалните групи, му коства живота, убедена е Ум Мохамед.

Споразумението за ликвидиране на моя мъж бе сключено със сунитските племена, които го пазеха, чрез посредничеството на йорданските тайни служби, изтъква още тя. Иначе те никога нямаше да могат да го убият по този начин, освен ако атаката в Баакуба не е била случайна, подчертава жената. Абу Мусаб ал Заркауи загина при американски въздушен удар на 7 юни в Баакуба, северно от Багдад.

Цитирайки неуточнени източници от сигурността, телевизия “Ал Иракия” съобщи, че един от членовете на антуража на Заркауи от йордански произход е разкрил мястото, където се укрива, на иракските сили. “Република” описва Ум Мохамед като жена на четиридесетина години. Тя е йорданка от Зарка и сега живее на тайно място в Европа, отбелязва вестникът. /АФП-БГНЕС
 


Сходни връзки

Заркауи продаден срещу забавяне на издирването на бин Ладен | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди