изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 17:45 EEST
ДАМСКИ КАМЕРЕН ОРКЕСТЪР ОТ АВСТРИЯ ИЗНЕСЕ КОНЦЕРТ В ДОБРИЧ    
КултураПърви дамски камерен оркестър от Австрия изнесе снощи концерт пред добричката публика.

Музикалното събитие бе организирано от общината и се състоя в огледалната зала на драматичния театър. Концертът бе по повод 250 години от рождението на Моцарт. Диригент бе Даниел Инбал /Германия/, а солисти - Хисако Кавамура /пиано, Япония/ и Даниела Иванова-Димова /сопран/. В програмата прозвучаха творби от Волфганг Амадеус Моцарт.
Оркестърът е създаден през 1982 година  от Бригите Рац с цел да обедини в един ансамбъл и да предостави възможност за изява на жени музиканти с високи професионални качества. Съставът е постоянен участник в концертния живот на Австрия и печели международна слава и признание. Богатият и разнообразен репертоар на оркестър обхваща творби на композитори от периода на класиката и романтизма. Акцент в концертните им програми са произведения от съвременни автори. Ансамбълът е музицирал с много известни изпълнители и диригенти. Многобройни са поканите за концерти в различни страни по света - Германия, Англия, Италия, Испания, Унгария, Чехия, Холандия, Китай.
 


Сходни връзки

ДАМСКИ КАМЕРЕН ОРКЕСТЪР ОТ АВСТРИЯ ИЗНЕСЕ КОНЦЕРТ В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди