изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-02 @ 03:16 EEST
ОБСЪДИХА ГОТОВНОСТТА ЗА СПРАВЯНЕ С ГОРСКИ И ПОЛСКИ ПОЖАРИ    
НовиниНаправено е всичко необходимо за осигуряване на пожарната безопасност при прибиране и съхраняване на реколтата. Ако се наложи, има готовност за събиране на свободните от дежурство огнеборци

Готовността за справяне с горски и полски пожари е обсъдена на заседание на Постоянната областна комисия за защита на населението при бедствия, аварии и катастрофи. След срещата от пресцентъра на областната администрация съобщиха, че са изслушани докладите на шефа на пожарната, на представителите на "Електроразпределение", "Мрежи високо напрежение" и ОД "Земеделие и гори". Проведените са необходимите мероприятия и е създадена организация за осигуряване на пожарната безопасност при прибиране и съхраняване на реколтата. Разгледан е въпросът със опалването на стърнищата и вземането на превантивни мерки за недопускане на неконтролирано опалване.
По време на заседанието е констатирано също, че е създадено добро взаимодействие между службите на МВР в областта, пожарната, Държавните лесничейства и Дивечовъдни стопанства, кметовете на общини и населени места, Електроразпределение, ВиК, Гражданска защита, Пътно строителство и др. На територията на отделните Държавни лесничейства са планирани и подготвени минерализовани ивици. В периода на жътвената кампания няма да се извършват планови работи по електропроводите, а, ако се наложат аварийни ремонти, то те ще се изпълняват при строго спазване на противопожарните изисквания.
Към момента пожарната обстановка на областта е спокойна  като при усложняване има готовност за събиране на допълнителен свободен от дежурство състав, удължаване на работното време на инспекторския състав и на групите за гасене в населените места.
 


Сходни връзки

ОБСЪДИХА ГОТОВНОСТТА ЗА СПРАВЯНЕ С ГОРСКИ И ПОЛСКИ ПОЖАРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди