изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 01:13 EEST
"АЛЕКСИЯ" ВЗЕ ГРАН ПРИ НА ФЕСТИВАЛА "ВЕСЕЛИЯТ ВЯТЪР"    
КултураМеждународният форум се проведе от 26 юни до 2 юли в Кранево. Представиха се повече от 650 участници от България, Украйна и Русия

Зоналната танцова организация "Алексия" е спечелила Гран При на Първия международен фестивал "Веселият вятър", организиран от община Велико Търново, курортно селище Кранево, туристическа фирма "Арт 54" и Европейския информационен център във В. Търново. Повече от 650 участници от България, Украйна и Русия са се представили в категориите изобразително изкуство, инструментали, фолклорни и естрадни вокали и хореография /фолклорни, характерни и съвременни танци/. Това разказа за НДТ Севдалина Мавродиева-Нейкова, която е ръководител и хореограф на ЗТО "Алексия". Съставът е носител на редица индивидуални и групови отличия в категорията за хореография и съвременни танци. В първата възрастова група Симона Димитрова има първа награда с танца "Какъв прекрасен ден", втори е Борислав Димчев с танца "Хари Потър". Дуетът на Борислав Димчев и Мария Миленова и техния танц "Пинко и Пинколета" е носител на специална награда. Тук при групите "Алексия" има първа награда /танца "Звездички"/. Ана-Мария Бонева е първа във втората възрастова група с танца "Предпочитам да бъда танцьорка", трети е Станислав Димчев - "Смъртоносна мисия". А дуетът на Ана-Мария и Станислав е носител на първа награда с танца "Тя или китарата". Друг дует - Жасмина и Грациела от Генерал Тошево, са на второ място с "Черни котки". Във втората възраст при групите "Алексия" има първа награда с танца "Паяци". В третата Ваня Енчева е първа с танца "Ако ми беше простил", а при групите "Алексия" също има първа награда с "Еволюция". "Това бе добра репетиция за нас за предстоящото ни участие в световното първенство в град Риза, Германия" - посочи С.Мавродиева-Нейкова и добави, че повечето от танците, с които съставът участва и спечели награди в Кранево, ще бъдат представени и на световното първенство.
На фестивала "Веселият вятър" награди са спечелили и възпитаници на студиото за поп-рок певци "Сарандев" към младежкия дом в Добрич с ръководител Божана Байчева. В първата възрастова група Ася Валентинова е на трето място, а Божена Василева има първа награда. Във втората възрастова група Вяра Петрова е на трето място, Християна Дънкова и Мартин Василев са носители на втора награда, а на първо място е Николет Атанасова.
Участниците във фестивала са оценявани от 9-членно международно жури с председател Иван Евстатиев - директор на Музикалния театър във Велико Търново.
 


Сходни връзки

"АЛЕКСИЯ" ВЗЕ ГРАН ПРИ НА ФЕСТИВАЛА "ВЕСЕЛИЯТ ВЯТЪР" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди