изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 20:53 EEST
Задържан данъчен с подкуп от 1,5 милиона лева    
Ред и сигурност
Служители на полицията задържаха данъчен служител, поискал 1,5 милиона лева подкуп, съобщиха от МВР. Мъжът е задържан при получаването на първите 135 000 лева от исканата сума.


Данъчният служител е бил заловен в кафенето на столичния магазин Рамстор при операция на антимафиотите от ГДБОП със съдействието на НАП и под наблюдението на прокуратурата. Данъчният служител А.А. на 36 години е обещал срещу тази сума да подпомогне бизнесмен, в чиито банкови сметки били запорирани 29 милиона лева. Преди близо месец служителят от столична данъчна дирекция поискал огромната сума от бивш собственик на предприятие, за да му осигури разсрочено плащане на декларирани от него данъчни задължения. Данъчният потърсил консултация от негов познат собственик на фирма - 52 годишния К.Й., за размера на подкупа и схемата по която той да бъде получен. Според предварителните договорки А.А. и К.Й. извикали във вторник към 18 часа в кафенето на магазина изнудвания, който трябвало да носи 135 000 лева - първата вноска от исканата сума. В момента, в който подкупът бил предаден в ръцете на двамата рекетьори, спецполицаите ги задържали. Задържан е и 28-годишният Г.Й., който им бил бодигард. Тримата са задържани за 24 часа.
 


Сходни връзки

Задържан данъчен с подкуп от 1,5 милиона лева | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди