изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 01:30 EEST
11 ЗАЯВЛЕНИЯ ЗА СУБСИДИЯ ОТ ПОСТРАДАЛИ ЗАРАДИ ПТИЧИЯ ГРИП    
ЗемеделиеВ областната дирекция на държавен фонд "Земеделие" продължават да приемат документи на желаещите да получат субсидии по линията за изхранването на животни и птици от Националния генофонд, контролираната част на популацията. По нея се подпомага и дейността на развъдните асоциации, както и издръжката на птиците при икономическа криза, причинена от появата на птичи грип през 2006 г. Срокът за договаряне на средствата по тази линия е от 25 април до 13 октомври, а за усвояването им - 25 октомври.

За подпомагане изхранването на животни и птици от Националния генофонд са предвидени 3 555 481 лева, от които 577 987 лева за националния генофонд в Националния център за аграрни науки. Други 2 027 543 лева са за подпомагане изхранването на животни и птици от контролираната част на популацията - в държавни търговски дружества, НЦАН и частни земеделски стопанства, в които се провежда контрол на селекционната дейност. За издръжката на птиците при икономическа криза, причинена от появата на птичи грип, са заделени 1 500 000 лв.
Предоставят се средства за закупуване на фураж за изхранване на животните. За бубите, целевата субсидия се отпуска за закупуване на храсти, перфорирана хартия, торове и препарати, за профилактика и обеззаразяване, с цел поддържане на определен микроклимат и осигуряване на специфичен начин на отглеждане и хранене. За преодоляване на щетите от птичи грип, субсидията се предоставя за подпомагане издръжката по отглеждането на контролирани и стокови птици, включващо саниране, профилактика, дезинфекция и др., а също и закупуване на фураж за изхранване на птиците с цел тяхното запазване.
До момента са приети 24 досиета на земеделски производители. 14 от тях са за подпомагане изхранването на животни и птици от Националния генофонд на стойност 67 928 лева, а други седем - за подпомагане отглеждането на контролираната част от популацията. От претърпелите загуби заради птичия грип са подадени общо 11 заявления за получаване на средства от субсидията. Окомплектовани досиета имат само трима земеделски производители с искания за 9 058 лв., информират още от областната дирекция.
 


Сходни връзки

11 ЗАЯВЛЕНИЯ ЗА СУБСИДИЯ ОТ ПОСТРАДАЛИ ЗАРАДИ ПТИЧИЯ ГРИП | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди