изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 14:46 EEST
УЧИЛИЩНИТЕ ПЛОЩАДКИ - НАЙ-ОПАСНОТО МЯСТО ЗА УЧЕНИКА    
ОбразованиеСпор няма – добричките училища са оборудвани със спортни площадки. Някои имат и по две, поне по документи. Макар ние – младите стажанти от СОУ “Петко Рачов Славейков”, с огромни усилия - и най-вече заделено време, едва-едва да се добрахме до информация по проблема. Къде ли не ходихме, по какви ли не канцеларии бродихме, но успяхме да изясним някои неща.

    Разбира се, започваме със стремежа на държавата ни да влезе в ЕС и пригаждането на обстановката към европейските изисквания. Обществото се опитва да реши огромните проблеми - корупция, престъпност, бедност, но как ли ще стане, когато не се полагат хуманни грижи за децата? И най-вече за учението и свободното им време. А двете се пресичат точно на училищните спортни площадки, където децата играят, каляват се, отдъхват.

Обаче, едва ли има добрички гражданин, който да е доволен от отчайващото положение, в което се намират игрищата в училищата. Вярно, повечето площадки имат нови и наскоро поставени футболни врати и баскетболни кошове. Което е похвално. Поне външно. Но самите игрища представляват едно голямо циментово поле, пълно с дупки, с разбит бетон и тук-там по някоя локва. Има и училища, чиито площадки са пооправени, но си личи, че това е съвсем за малко и може би не добре направенo.

Отчайващо е положението в някои училища, където вместо футболни врати са поставени поръждясали простори, а таблата на кошовете са избелени и съвсем нелицеприятни. Казаха ни, че те имат  модерни и нови съоръжения за спортуване, но си ги пазят за началото на новата учебната година. Надяваме се, че ще можем да проверим това след два месеца.

Заключението е едно - нека държавниците се справят с големите си проблеми. Полезно е. Обаче, вперени в тях, да не забравят уж дребните, но важни за младите хора, за бъдещите граждани на Европейския съюз.   

 

Боян ЛЮБЕНОВ,

Росен СТОЙЧЕВ

 


Сходни връзки

УЧИЛИЩНИТЕ ПЛОЩАДКИ - НАЙ-ОПАСНОТО МЯСТО ЗА УЧЕНИКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди