изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 10:06 EEST
ЛЕКАРКИ И АДВОКАТКИ ТРОПАТ ХОРА    
КултураПредставителите на силния пол почти не проявявали интерес. Имало няколко мъже, но те по-трудно се престрашавали

Добричлии определено проявяват интерес към клуба "Да играем български народни танци", организиран от сдружение "Пъстър хоровод" и Фолклорния танцов ансамбъл "Добротица". Това каза за НДТ ръководителят на ансамбъла Александър Александров, който води заниманията заедно с помощник-хореографа Юри Митев. НДТ припомня, че първата сбирка бе през месец февруари, а оттогава досега през клуба са минали около 70 души. В момента клубът се посещава от около 20 души. Това са предимно жени, сред които има дори на 45-50-годишна възраст. Дамите, проявяващи интерес към фолклорното изкуство, са с най-различни професии, каза още Ал. Александров. Сред тях има служителки в областната дирекция "Полиция", в данъчното, лекарки, адвокатки и т.н. Представителите на силния пол почти не се интересували от тропането на хора. Имало няколко мъже, които дошли на сбирките, но те по-трудно се престрашавали. В момента заниманията на клуб "Да играем български народни танци" се провеждат всеки вторник и четвъртък от 18 ч. в репетиционната зала на ФТА "Добротица" в младежкия дом и продължават около два часа. Няма ограничения за възраст, пол и килограми.
Фолклорният танцов ансамбъл "Добротица" в момента е в лятна ваканция, каза още Ал. Александров.  Предвидено е новият творчески сезон за изпълнителите да започне около 25 август. Тогава ще стартират репетициите на нов спектакъл. Премиерата му ще се състои за празника на Добрич 25 септември, с нея ще бъде отбелязан и 60-годишният юбилей на Александър Александров.
 


Сходни връзки

ЛЕКАРКИ И АДВОКАТКИ ТРОПАТ ХОРА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди