изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 14:26 EEST
ЕКИПЪТ НА ЦСМП НЯМА ВИНА ЗА СМЪРТТА НА САШО ДЖАМБАЗОВ    
Здраве
Това е установила проверка на Регионалния център по здравеопазване

Регионалният център по здравеопазване е извършил проверка по изнесения в медиите случай със смъртта на 54-годишния Сашо Джамбазов от Добрич на 29 юни. Тя е направена, независимо, че близките на починалия, които алармираха медиите за случая, не са подали официална жалба, обясниха от РЦЗ. И добавиха, че те са се самосезирали от публикациите в медиите.
Припомняме, че двайсетина роми се нахвърлили срещу дежурна лекарка в Центъра за спешна медицинска помощ миналия четвъртък.  Скандалът избухнал след като техен близък - 54-годишният Сашо Джамбазов, починал от инфаркт. Според близките му, линейката на ЦСМП пристигнала 40 минути, след като била повикана. От ЦСМП обясниха, че обаждането е регистрирано в компютъра точно в 20:20:13 часа, а лекарката - д-р Илчева, е пристигнала с линейката 8 минути след повикването и е констатирала, че мъжът вече е починал. След пристигането на лекарката ромите се нахвърлили срещу нея.
Тъй като не е имало информация кога точно са били обажданията, от РЦЗ проследили записите на тел. 150 час преди инцидента. Установено е, че в периода след 19:28 ч. са проследени девет разговора. Първите седем от тях се считали за нереални, тъй като съдържали нецензурни изрази и се приемали като задържане на линията. Не е бил подаден сигнал или потърсена помощ. В 20:20:13 ч. е регистриран разговор, при който един човек е поискал помощ за Сашо Джамбазов, но с неточен адрес - квартал "Иглика", супера до пожарната. В 20:28:07 ч. дежурната лекарка и фелдшерът от екипа са сигнализирали до централата от адреса, че са застрашени от саморазправа на агресивни лица и са поискали помощ. През това време - в рамките на осем минути, те са пристигнали и констатирали смъртта на С. Джамбазов, направена му е кардиограма, която показва 20:23 ч., обясниха от РЦЗ. И добавиха, че тези данни показват, че лекарският екип не е закъснял, както твърдят близките.
 


Сходни връзки

ЕКИПЪТ НА ЦСМП НЯМА ВИНА ЗА СМЪРТТА НА САШО ДЖАМБАЗОВ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди