изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-08 @ 17:17 EEST
Спират парите към Доган    
НовиниАко някой се опита да изпрати пари на лидера на ДПС Ахмед Доган, той няма да може да ги получи. Причината е, че Western Union, както и другите големи агенции за парични преводи са забавили или не са доставили хиляди парични преводи в резултат на изискване от щатската организация за борба с тероризма.

Блокирането на паричните трансфери са към лица, заподозрени за връзки с терористични организации само поради факта, че получателите са с имена като Мохамед или Ахмед, съобщи агенция АП. Като пример се дава отказът от страна на Western Union на индийски шофьор да изпрати 120 долара на свой приятел, който се е казвал Мохамед.
    В списъка с терористи на страницата на щатския Държавен департамент за контрол на активи влизат стотици заподозрени с имена Мохамед, откъдето идва до голяма степен и проблемът с преводите към хората с това име. Агенциите масово се се използвали и от албанци, които превеждали пари на терористичната Армия за освобождение на Косово (АОК), твърдят експерти по Балканите. Албанската диаспора по света е превеждала чрез финансовата институция т.нар. данък солидарност, част от който е бил използван за екстремистите от Косово.
    Като истински расизъм определи решението на банката председателят на Асоциацията за европейска интеграция и права на човека адвокат Михаил Екимджиев.
    Решението на Western Union е абсурдно, смятат депутати от ДПС. Ахмед Юсеин припомни, че имената на няколко държавници в света започват с Ахмед, като посочи за пример турския президент Ахмед Сезар. Ако това е сериозно, ще доведе до международен скандал, каза народният представител. Той беше категоричен, че терористите не може да се свързват с имената на хората. Според депутата Четин Казак въпросът може да се повдигне на най-високо ниво - пред ООН или пред Европейския парламент. Може да стане международен скандал, защото Мохамед и Ахмед са абсолютно нормални мюсюлмански имена и милиони хора по света ги носят, каза депутатът.
    Това решение означава, че всички банки трябва да спрат да обслужват хора с мюсюлмански имена, коментира пък колегата му от ПГ на ДПС Алиосман Имамов. Зам.-председателят на "Атака" Павел Шопов заяви, че ако информацията не беше официална, би му изглеждала като провокация. Какво би правил Ахмед Доган, попита Шопов. http://www.novinar.org/
 


Сходни връзки

Спират парите към Доган | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди