изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 13:33 EEST
HVB BANK BIOCHIM ОТПУСКА ЗАЕМИ ЗА СТУДЕНТИ В ЧУЖБИНА    
ОбществоHVB Bank Biochim започва да отпуска заеми на български студенти, учещи в чужбина, съобщиха от трезора на финансовата институция. Специализираните кредити могат да ползват студенти във всички страни от Европейския съюз, Швейцария, Норвегия, САЩ, Канада и Австралия.

Кредитите, които банката отпуска, могат да се използват за покриване на разходите по време на следването, за заплащане на такси в университетите, както и за покриване на първоначалното финансиране на студентски бригади в чужбина.
Лихвата по студентските заеми е по-ниска от стандартните потребителски и ипотечни кредити. Например - ако семейството реши да обезпечи с ипотека следването на детето си в чужбина, лихвата по заема е само в размер на базовия лихвен процент на банките без никаква надбавка, тоест в момента 7.9 % за целия период на заеми в евро (или 8.6 % в лева). При обезпечение с поръчител лихвата е от 9.4 % в евро (или 10.1 % в лева). Студентските кредити могат да бъдат отпускани на траншове и имат гратисен период - до 6 месеца след дипломирането. Максималният срок на заемите за обучение в чужбина е до 12 години. Размерът на заемите се определя от обезпечението - до 7000 лева (или равностойността им в евро) при обезпечение с един поръчител и без горна граница при обезпечение с ипотека, като в този случай размерът на кредита зависи от стойността на ипотеката.
 


Сходни връзки

HVB BANK BIOCHIM ОТПУСКА ЗАЕМИ ЗА СТУДЕНТИ В ЧУЖБИНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди