изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 23:49 EEST
КУЛТУРНИТЕ ДЕЙЦИ - ЗАВАРЕНИ ДЕЦА    
Любопитно"Връзката между Министерството на културата и общините е прекъсната.

По същество министерството не се занимава с провинциалните градове. Липсва системна, обективна и достатъчна информация. Ако има такава, тя е случайна и по-скоро инициатива на общините" - пише началникът на управление "Култура" Александър Друмев на културния министър Иван Маразов.

НИСКИТЕ ДОБИВИ ЩЕ ПОДБИЯТ "ЦЕНАТА" НА ЖЪТВАРИТЕ
В повечето нашенски села платата на жътварите пряко щяла да зависи от получените добиви пшеница, научи НДТ от местни земеделски деятели. Така че най-вероятно е за юлския прахоляк и знойното слънце комбайнерите в крайбрежните села да получат по 30 000 и 40 000 лева. Докато в същото време за бодящите житни осили и маранята комбайнерите в Тервелско да получат едва по 12 000-13 000 лева... Според производителите зърното - малко или много, ще бъде прибрано до грам. Но оттук-нататък започва ходенето по мъките със съхраняването му. Защото всички вече единодушно са решили да не продават стоката си за по-малко от 30 лева за килограм.
НДТ - 12 юли 1996 г.

 


Сходни връзки

КУЛТУРНИТЕ ДЕЙЦИ - ЗАВАРЕНИ ДЕЦА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.17 секунди