изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-02 @ 03:54 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР    
Ред и сигурностБЮЛЕТИН НА МВР

София. Вчера около 17.10 часа в Седмо РПУ е съобщено, че в ж.к.”Младост-1”, в изоставена барака близо до бл.26 е намерен починал 38-годишен клошар. При първоначалния оглед на място лекарите не са открили следи от насилие. Експертизата в катедрата по съдебна медицина установява, че причината за смъртта е насилствена. В работата по случая незабавно се включват криминалисти от сектор “Престъпления срещу личността” в СДП и техни колеги от Седмо РПУ. В момента се извършва повторен оглед в района.
При спецоперация в понеделник криминалисти от Шесто РПУ задържаха рекетьор, отвлякъл и изнудвал 36-годишен мъж. Според жалбата на потърпевшия, на 9 юли похитителят му го заключил в къща на ул.”Бистришко шосе”, където бил държан против волята си повече от седем часа и изнудван да плати 4 000 евро. Като гаранция нападателят отнел мобилния му телефон и чантата с документи, след което го изоставил в покрайнините на столицата и му определил среща на следващия ден за да се разплатят. На 10 юли в 10 часа, на булевард “Патриарх Евтимий” в центъра на града, криминалистите от Шесто РПУ арестуваха 42-годишния В.М. в момент, когато получавал от жертвата част от откупа - 800 лева, предварително описани в протокол. При извършеното претърсване в автомобила му са намерени и иззети отнетите мобилен телефон и чанта на тъжителя. В.М. се оказал стар познайник на полицията – през 1996 г. е регистриран за отвличане и нанасяне на средна телесна повреда. По негови данни, двамата с потърпевшия имали неуредени бизнес отношения и това била причината за отвличането. Извършителят е задържан за 24 часа, след което материалите са докладвани в районната прокуратура и му е повдигнато обвинение за изнудване по чл.214 от НК. Наложена му е мярка за неотклонение “парична гаранция” в размер на 1000 лева.
Дрехи с чужди търговски марки, ползвани неправомерно, иззеха икономически полицаи от Девето РПУ при проверка в търговски обект в ж.к.”Люлин”. От кварталния магазин можело евтино да се закупят поли, панталони, ризи и блузи с етикети на световно утвърдени производители: “Армани”, “Бенетон”, “Черути”, “Поло”, “Ла Кост” и други. Ментетата са внесени вероятно от Китай. По случая е образувано дознание.
ОДП- София. 59-годишен самоковец бе прострелян в гърдите по непредпазливост от свой приятел и почина тази нощ в местната болница. Тази нощ в 01.00 ч. дежурният лекар от центъра за спешна медицинска помощ съобщил в РПУ-Самоков за постъпил в безпомощно състояние пациент с огнестрелна рана в гърдите. Малко по-късно простреляният починал. Пристигналите на местопроизшествието полицаи установили, че няколко часа по-рано потърпевшият бил в дома си с двамата си сина и своя съсед и приятел Р.С. /43 г./, където солидно се почерпили с алкохол. Р.С. донесъл от къщи незаконно притежавана пушка помпа и започнали да се редуват да гърмят. Докато гостът презареждал оръжието, домакинът се опитал да го издърпа от ръцете му, за да стреля той. През това време бил произведен изстрел и А.Д. бил ранен в гърдите. Близките на пострадалия незабавно го транспортирали в болницата. Р.С. бил открит в дома си и задържан за 24 часа. Ловната пушка – “Магнум” и  няколко празни гилзи от ловните патрони са иззети. Полицаи доизясняват обстоятелствата по инцидента. Р.С. е стар познайник на полицията, осъждан за убийство при свада и автор на кражби.
Кюстендил. Вчера в сектор КАТ ПП в Кюстендил е представен за регистрация «Фолксваген Голф» от 30-годишен мъж с двойно гражданство – българско и сръбско. Той направил покупката в София за 2 150 евро. С  продавача установил контакт по Интернет. При извършената проверка служителите на КАТ установили, че автомобилът е обявен за издирване от столично РПУ, бил е заявен за откраднат през април. Регистрационните му табели също били неистински, те са откраднати от друг автомобил с друга марка. Автомобилът е задържан. Работата по случая продължават криминалисти от ОДП – Кюстендил.
Разград. Вчера в 22,45 часа на пътя Разград – Исперих, в близост до разклона за село Недоклан, стана тежка катастрофа. Лек автомобил "Опел Вектра" с разградска регистрация, управляван от К.Р./29 г./ от Разград, при неправилно  изпреварване, навлиза в лентата за насрещно движение и се удря в насрещно идващия автомобил "Мицубиши Лансер" със силистренска регистрация, управляван от С.Х./38 г./ от София. На место е починала 23- годишната съпруга на шофьора на опела. К.Р. е настанен  в болница в Разград с травми на гръдния кош, с опасност за  живота. В хиругичното отделение на разградската болница са настанени и С.Х., с натъртвания по гръдния кош и прорезни рани по краката, без  опасност за живота, 18-годишно момче от София, пътник в мицубишито, с контузно-разкъсни рани по лицето и фрактура на носа,  с временна опасност за живота. В МБАЛ – Разград са настанени и другите пътници в силистренския автомобил - 23-годишен мъж от с. Правда, с  фрактура на черепа и разкъсно-контузни рани на главата, 8-годишно момиче с комоцио, 48-годишна жена от с.Прохлада, с фрактура на десния крак и  открита фрактура на дясна предмишница, 51-годишен мъж с натъртвания по  тялото. По случая е образувано дознание.
Пловдив. Мъж и жена са починали на място, а 7 души са ранени при жестока катастрофа, станала вчера на новия обходен път за с. Белащица. В 17.20 часа лек автомобил “Фолксваген Голф”, управляван от Д.Т./54/ от с. Белащица, навлиза в лентата за насрещно движение се удря челно в товарен автомобил “Ивеко” с водач Ю.К./33/ от Пловдив, постоянно пребиваващ руски гражданин. След силния сблъсък “Голф”-ът се самозапалва.  Шофьорът Д.Т. и пътничката с него Й.В./50/ са починали на място. Водачът на товарния автомобил е получил контузии по тялото, а пътуващите с него- И.М./37/- фрактура на таза, Ю.Б./21/-фрактура на стъпало, Г.А./47/ -фрактура на ребро, Б.М./44/, Н.К./40/ и В.М./39/- контузии по тялото. Всички пострадали са от гр. Септември, настанени са в болница под лекарско наблюдение. По първоначални данни причината за катастрофата е движение с несъобразена скорост на “Голф”-а при намалена видимост- задимено пътно платно от запалена тревна крайпътна площ.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.59 секунди