изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-08 @ 17:52 EEST
Израел бомбардира международното летище на Бейрут    
По светаИзраелската авиация бомбардира в четвъртък сутринта писти на международното летище на Бейрут, съобщиха световните информационни агенции.

"Летището е използвано като център за прехвърляне на оръжия и продоволствия за терористичната организация Хизбула", която в сряда отвлече двама израелски войници", заявил военен говорител пред Ройтерс.

Два израелски изтребителя Ф-16 са изстреляли най-малко пет ракети срещу пистите на летище "Рафик Харири". Ливанската противовъздушна отбрана открила огън по нападателите със зенитни картечници. Летището е
затворено за полети. Повредени са две писти. Два пътнически самолета са били отклонени за летището в Ларнака, Кипър.

А най-малко 27 ливански граждани, между които 10 деца под 15-годишна възраст, са били убити при поредицата израелски въздушни удари по селища в южен Ливан.

Тринайсет души пък са били ранени при израелски въздушен удар рано сутринта срещу сградата на палестинското външно министерство в град Газа.

Пострадалите там палестинци, сред които били и шест деца, са от съседните сгради и са били ранени от хвърчащи стъкла.

Израелската армия потвърди, че е нанесла удар по министерството, като отбеляза, че то е ръководено от "Хамас" и е било използвано за "планиране на терористични атаки".

Къщи и коли в района на министерството са пострадали сериозно от силата на експлозията, разрушени са третият и четвъртият етаж на сградата.

Същевременно "Хизбула" съобщи, че от ливанска територия е бомбардирала позиция на израелската армия в Северен Израел.

"Ислямска съпротива", въоръженият клон на "Хизбула", посочва в съобщение, че през нощта е подложила на артилерийски обстрел центъра на командването на контингента на Галилея в Бранит в отговор на "продължаващата агресия на израелския враг".

Операцията на "Хизбула" бе извършена след увеличаването на израелските въздушни удари, насочени срещу десет моста, свързващи Южен Ливан с останалата част от страната.

Израелската авиация извърши близо 50 нападения след залавянето в сряда сутринта на двама израелски войници от ливанската групировка Хизбула.

Един цивилен ливанец е бил убит, а десет са ранени при серия от бомбардировки, осъществени от хеликоптери и срещу няколко селища в района на град Тир в Южен Ливан.

Въздушните удари продължават военната офанзива, която Израел предприе в ивицата Газа след отвличането на израелски войник преди две седмици.

Израел декларира, че няма да разменя затворници, намиращи се в израелски затвори, за двамата израелски войници, заловени от ливанската шиитска групировка "Хизбула".

Не преговаряме с терористични организации, каза пред Ройтерс Гидеон Меир, високопоставен представител на външното министерство.

http://news.netinfo.bg

 


Сходни връзки

Израел бомбардира международното летище на Бейрут | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди