изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 21:31 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР    
Ред и сигурностСДП. На 3 юли, след полунощ в Трето РПУ е получен сигнал за взломна кражба на фирма за охранителна дейност на ул. “Цар Симеон”.

 Скоро след заграждането на района е спрян за проверка лек автомобил “Опел Омега”, управляван от известния на полицията А.В., на 31 години. При извършените обиски у него са намерени и иззети две радиостанции, настроени  на полицейски честоти, няколко заготовки за отключване на брави и устройство за заглушаване на СОТ. Установяват се съучастниците на А.В., тъй като той признал помощта и на други за взломното проникване във фирмата, от където липсват сумата от около 11 000 лева и няколко охранителни камери. Срещу А.В. е започнато полицейско дознание за престъпление по чл.195 от НК, като в СРП е внесено искане за мярка “Задържане под стража” за срок от 72 часа.

Русе. При операция на русенски криминалисти вчера е пресечена продажба на културно-историчиски ценности. При съвместната акция на служители от „Криминална полиция” и Второ РПУ е извършено претърсване в антикварен магазин на ул. „Доростол”,  стопанисван от 30-годишния М.С. от Русе. При полицейските действия в търговския обект са открити и иззети античен керамичен съд от ІІІ в.пр.Хр., античен бронзов пръстен и един меден антониан от ІІІ в.сл.Хр. Предметите са с археологическа стойност, паметници на културата. По случая е образувано дознание за престъпление по чл. 278 б, ал. 3 от НК.

Велико Търново. Вчера към 15.35 часа, в РПУ-Горна Оряховица  47-годишна съобщила, че чула викове за помощ от нейна съседка, в апартамент на ул.“Люляк” в града. Пристигналият екип на автопатрул  установил, като се прибрала в дома си 58-годишната съседка  намерила взломени секретните патрони на двете входни врати на жилището си и заварила вътре непознат на видима възраст 40-50 години. Той заплашил жената с пистолет и побягнал. Произшествието незабавно е посетено от оперативно-следствена група на РПУ, а при извършения оглед е изяснено,че неканеният посетител успял да отнесе револвер марка “Вел”, без фабричен номер. При проведените незабавни оперативно-издирвателни и заградителни действия е задържан 42-годишният И.Р. от с.Драгоево, област Шумен.От него са иззети гаечен  ключ и отвертка, с които е взломил секретните патрони. Показал и къде е скрил крадения револвер, който също е иззет. По случая е образувано дознание.
 Над килограм марихуана иззеха спецполицаи от ОЗБОП-В.Търново.При операция вчера сутринта, към 9.30 часа служителите претърсили избено помещение и жилище на ул.”Христо Донев” в града ,обитавано от 22-годишен младеж. Намерена и иззета е суха зелено-кафява листна маса /1,030 кг/, реагирала на марихуана. Образувано е дознание по случая – за престъпление  по чл. 354 А от НК.

Бургас. Жителка на Карнобат била нахапана по ръката от две свои съгражданки. Вчера, към 12.45 часа 73-годишна съобщила, че малко по-рано на улица « «Димитър Полянов» я нападнали две непознати млади жени. Със сила те й отнели 90 лева и лична карта. С бързи оперативно-издирвателни действия полицаите установили извършителките – 23-годишната К.Ч. и 26-годишната Л.М., и двете от Карнобат. По случая е образувано бързо полицейско производство.
За пореден път  възрастна бургазлийка е измамена вчера по позната схема. Жената съобщила за случката към 11.30 ч. в Първо РПУ. Преди това 68-годишната изтеглила 3000 лв. от банка близо до подлеза на «Операта», когато я спрял непознат, представил се за служител на банката. Той обяснил, че част от изтеглените пари са фалшиви и се налага подмяната им. Отвел потърпевшата до «Общинска банка», където жената предала парите за смяна. След като прибрал хилядарките, мнимият банкер помолил «клиентката» си да го почака и тръгнал неизвестно накъде. След около 15 минути  жената осъзнала, че е станала жертва на измама и алармирала полицейските служители от Първо РПУ Бургас.

Благоевград. Крадци успели да задигнат  компютърно управление  и модем от нефункциониращ  банкомат  в Мелник. Вчера, към 13.30 часа  в РПУ-Сандански е съобщено за кражбата, извършена между следобеда на 12-ти и сутринта на 13-ти юли.. От  неработещия  банкомат в сградата на пощенската станция е демонтирано  компютърното  управление и модем за банкомата. При направения оглед полицаите установили, че в пощенската  станция е  проникнато  след счупване на  патронника на  входната врата. Общата стойност на откраднатото възлиза  на около  2 500 лв. По случая е образувано  дознание  в РПУ – Сандански .


Пазарджик. Криминалисти от РПУ задържаха двама непълнолетни, извършили кражба. Вчера, към 1.45 часа 21-годишният управител на питейно заведение в града открил, че е изчезнала кожената му чантичка с 2560 лева, два мобилни телефона, няколко SIM-карти и лични документи. След подадения сигнал в РПУ, полицаите предприемат издирване по “горещи следи” и не след дълго стигат до две 17-годишни момчета от Белово. С тях е проведена беседа с инспектор от Детска педагогическа стая. Униформените установили, че към този час  /2 без 15 през нощта/ в кафе-клуба  имало доста  непълнолетни. Всички те са отведени в РПУ-Пазарджик, като на някои от тях са съставени актове за административни нарушения по ЗБДС. За това че е позволил присъствието на децата, спрямо управителя на заведението са предприети администкративно-наказателни мерки на основание Наредбата за опазване на обществения ред в община Пазарджик. По случая се води дознание.
Пазарджишки полицаи задържаха солидно почерпен шофьор. Вчера автопатрул на РПУ-Пазарджик спрял за проверка 36-годишния А.Щ. от с.Ивайло. След направен тест с “дрегер” е установено, че мъжът е зад волана с 2.87 промила концентрация на алкохол.  Той е задържан с полицейска заповед за срок от 24 часа. Срещу него е образувано бързо полицейско производство.         
 
Пловдив. Неправоспособен мотоциклетист е задържан за шофиране в пияно състояние днес в Хисар. 15 минути след полунощ на ул.”Оборище” автопатрул спрял за проверка мотоциклет “Хонда” с водач В.Д./20/ от същия град. Дрегерът установил 2,62 промила концентрация на алкохол в кръвта.
С 1,29 промила алкохол е заловен вчера в 01.50 часа на бул.”Хр. Ботев” до №19 в Пловдив 21-годишният Г.В. от с. Болярци, който седнал зад волана на “Фолксваген Дерби”, без да притежава свидетелство за управление на МПС. Двамата мъже са задържани за 24 часа. Срещу тях са образувани бързи полицейски производства.

ПТП. Четирима души са пострадали тежко при катастрофа, станала вчера на моста на р. Стряма на пътя Пловдив-с. Маноле. В 20.10 часа “Опел Кадет” с водач Ц.К./44/ от Пловдив заобикаля спрели пред моста коли и се сблъсква с  два автомобила- “Форд Ескорт” с водач Е.К./42/от Пловдив и “ВАЗ”, управляван от С.Й./34/от с. Маноле. В болница с опасност за живота са настанени водачът на опела- с фрактура на 8 ребра и контузия на бял дроб, и пътуващата с него Е.П./30/ от Пловдив- с фрактура и вътрешни увреждания. С по-леки наранявания е другият пътник в опела – А.А./55/ от с. Ягодово, който след преглед е освободен за домашно лечение. С контузии по тялото е 77-годишна пловдивчанка-М.Е., която е пътувала във форда. По първоначални данни причините за катастрофата са неправилно заобикаляне на спрелите пред моста коли, отнемане на предимството на насрещно движещите се “Форд Ескорт” и “ВАЗ” при наличие на знак “Б 5”/пропусни насрещните ППС/ в стеснен участък от пътя, от страна на шофьора на опела.
9-годишно момче е с контузни рани по тялото без опасност за живота след пътен инцидент, станал вчера в Пловдив на бул.”Източен” срещу бензиностанцията. Около 20 часа лек автомобил “Рено” с водач Х.Г./31/ от Пловдив блъска Д.С./9/. По първоначални данни причините за случилото се са внезапно пресичане на платното от детето пред спряло МПС и движение с несъобразена скорост от страна на шофьора.
Вчера около 17 часа е загинал 27-годишен мъж в с. Църварица, община Невестино, област Кюстендил. Движейки се с несъобразена скорост с лека кола “Фолксваген Голф”, мъжът загубил контрол над автомобила, ударил се е в парапет на моста в центъра на селото и  загинал на място. Работата по случая продължава РПУ – Кюстендил.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди