изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 02:04 EEST
Българското гражданство на македонския експремиер Любчо Георгиевски (ОБЗОР)    
НовиниСофия/Скопие. Лидерът на ВМРО - Народна партия и бивш премиер на Македония Любчо Георгиевски (министър-председател в периода 1998 - 2002 г.) е получил българско гражданство, написаха българските вестници, докато македонските в същото време яростно отричаха информацията.

Новината е вярна, но не съвсем – Георгиевски има българско гражданство от близо месец преди парламентарните избори в Македония, които се проведоха на 5 юли, т.г., показа справка на Агенция “Фокус”. Новата му адресна регистрация в Благоевград е била оформена миналата седмица, което даде повод по медиите да тръгне информацията за новата национална принадлежност на лидера на ВМРО – Народна партия.
Указът за българско гражданство на бившия македонски премиер е бил връчен в хотел-ресторант “Кристо” в старата част на Благоевград. Документът за гражданство с подписа на вицепрезидента Ангел Марин е бил издаден в края на май, потвърдиха пред “Фокус” от прессекретариата на държавния глава.
За получаването на новите документи Георгиевски е спазил всички процедури по изчакване и съгласуване между отделните ведомства, а внесените документи носят дата от края на миналата година.
Документите на българския гражданин Любчо Георгиевски са с адресна регистрация в Благоевград. Георгиевски спечели депутатско място в новия македонски парламент , той ще продължи да живее в Скопие и ще има двойно гражданство.
В молбата на Любчо Георгиевски за българско гражданство е посочено, че неговите родители по произход са българи и е приложен съответният документ, издаден от Агенцията за българите в чужбина.
Съгласно закона, желанието за придобиване на българското гражданство се заявява с молба до Министерство на правосъдието, а когато молителят живее в чужбина - молбата може да се подаде чрез дипломатическото или консулското представителство на Република България, което задължително дава мотивирано становище.
Указ за придобиване на българско гражданство се издава от президента на Република България.

http://www.focus-news.net

 


Сходни връзки

Българското гражданство на македонския експремиер Любчо Георгиевски (ОБЗОР) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди