изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 19:15 EEST
ОБЛАСТНА УПРАВА И ОБЩИНА ДОБРИЧ ПОДПИСАХА СПОРАЗУМЕНИЕ ЗА СЪВМЕСТНА РАБОТА    
НовиниДвете институции ще предлагат интегрирана административна услуга по проект на министерството на държавната администрация, финансиран по програма ФАР

В петък в община град Добрич бе подписано официално споразумение между областна администрация, представлявана от областния управител Динчер Хаджиев и зам.-кмета на община град Добрич Ваня Балчева. Споразумението е за предоставяне на интегрирана административна услуга за населението в областта. На подписването присъстваха още Димитриос Сфикас - старши международен експерт по публична администрация и консултант по проекта, Мариета Попова - национален експерт "Публична администрация", Ивелина Янкова и Марияна Илиева от дирекция "Административно регулиране и обслужване" на министерството на държавната администрация и административната реформа. Експерти от областна и общинска администрация. Споразумението е резултат от проект "Укрепване на капацитета на българската публична администрация с оглед изпълнението на Стратегията за модернизиране на държавната администрация за подобрено предоставяне на услуги на обществото", като финансирането е по програма ФАР. Зам.-кметът Ваня Балчева заяви пред присъстващите, че целта на проекта е улесняване на гражданите и подобряване на услугите, които се предлагат за хората.
Община град Добрич е избрана за пилотна при реализирането на три компонента от проекта - публично-частни партньорства, управление на качеството и интегрирани административни услуги, добави още В. Балчева. "Хората вече ще могат само срещу едно подадено заявление в Центъра за услуги и информация да получават удостоверение за собственост за недвижим имот срещу минимална такса. Ще спестят време и пари по различните институции. С въвеждането на услугата цялата нужна информация и документация ще се извършва от общината, като се използва и оптичната мрежа за универсания подпис. Надяваме се постепенно да разширим и диапазона на услугите, които предлагаме на гражданите" - каза още В. Балчева. Старши международният експерт Д. Сфикас заяви, че проектът в Добрич ще бъде осъществен в две фази - първата е симулация за тестване и втората - действителната, когато хората ще могат да ползват самата услуга.
Освен Добрич, в проекта пилотно са включени още три общини в страната - Ловеч, Горна Оряховица и Търговище.
До октомври проектът трябва да стартира реално, като жителите на областта срещу 5.80 лв. такса ще могат да получават удостоверение за собственост върху недвижим имот.
 


Сходни връзки

ОБЛАСТНА УПРАВА И ОБЩИНА ДОБРИЧ ПОДПИСАХА СПОРАЗУМЕНИЕ ЗА СЪВМЕСТНА РАБОТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди