изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 13:41 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР    
Ред и сигурностПрестъпления и автопроизшествия в страната

София. В петък през нощта граждани сигнализирали в полицията за двама съмнителни мъже, които се навъртали край блоковете в четвърти микрорайон на ж.к.”Люлин”. Полицейски патрули на Девето РПУ блокирали района и задържали 34-годишния К.М., осъждан за кражби. При извършената проверка на лицето и автомобила, с който се движел, са намерени радиостанция, настроена на полицейски честоти и устройство уоки-токи, с което двамата съучастници комуникирали помежду си. Последвала проверка във входовете на съседните блокове, при която в секретния патронник на една от вратите е открит инструмент за разбиване тип “меча лапа”. Съучастникът на К.М. го изоставил на място, след като вероятно е бил предупреден от него за полицейската проверка. По случая е образувано досъдебно производство.
На 14 юли от 37 СОУ в ж.к.”Люлин” съобщили в полицията, че през нощта неизвестен злосторник счупил 21 стъкла на прозорци в сградата. Криминалистите бързо разкрили, че извършител на вандалщината е 19-годишният бивш възпитаник на училището Г.Б., вече осъждан. Установено е, че той и друг път е вършил подобни деяния, за което е признал при разпитите. Задържан е за 24 часа и материалите са докладвани в прокуратурата.
Варна. Две дами от Игнатиево са задържани след светкавична реакция на криминалистите от областната дирекция. Вчера в Първо РПУ пристигнал 33-годишен датски турист. Той обяснил, че му е открадната чантата с 550 лева, билети за самолет и дрехи. Това станало към 15 часа  на  бул. “Княз Борис I” . Полицаите действали по «горещи следи» и бързо заловили крадлите – Й. Г. /24 г./ и С. И. /19 г./. Те са задържани за 24 часа, работата по случая продължава.
Пловдив. Незаконно притежавана пушка бе намерена и иззета на 15.07. от 31-годишен мъж от с. Тополово. Около 21.30 часа в РПУ –Асеновград е получен сигнал, че в района на селото се стреля. Изпратените на място полицаи открили в багажника на лек автомобил “Опел Астра” с водач Р.Н./31/ незаредена ловна пушка тип помпа, марка  “Уинчестър”, за която Р.Н. не притежава разрешително.
Велико Търново. Вчера около 00.30 часа, на главен път Русе – Стара Загора,  в посока от В. Търново към с.Поликраище, товарен автомобил с прикачено полуремарке, с 39-годишен  водач от гр.Хасково, след като завива в обратна посока, заема  изцяло пътно  пътното платно. В това време в  задната част на ремаркето се удря автомобил “Пежо 306”, движещ се от В.Търново към с. Поликраище. На място е починал 26-годишният водач на лекия автомобил от гр.Дебелец. Двама пътници от лекия автомобил – на 32г. и на 35г. – са настанени в болница във В.Търново с фрактури. Няма опасност за живота им. На водача на товарния  автомобил е извършена проверка за алкохол с “Дрегер 7410”. Няма данни за употреба на алкохол. Причините за пътно-транспортното произшествие са  в процес на изясняване.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди