изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 10:42 EEST
”Топлофикация-София” злоупотребила с 23 млн. лв.    
НовиниЧетвъртият доклад на инспектора към столичната община показва, че злоупотребите в “Топлофикация София“ са за около 23 млн. лв., съобщи шефът му Гален Ганчев, цитиран от в. Дневник.

Документът, който обобщава резултатите от назначената през април проверка в дружеството, ще бъде предаден тази седмица в прокуратурата. Ганчев обясни, че фактурите за представителни разходи като джетове, солариум, командировки, банкети, реклама чрез модна агенция са за около 220 хил. лв. Има данни за заобикаляне на Закона за обществените поръчки, а злоупотребите по него са за над 18 млн. лв. Третият начин за източване на дружеството бил по договор за доставка на мазут, като чрез свързани лица били присвоени около 4 млн. лв. “Топлофикация София“ беше проверена за първи път през февруари от общината и енергийното министерство, които държат съответно 58.2% и 41.8% от дяловете в дружеството. През април кметът Бойко Борисов нареди втора проверка. Малко след като бяха огласени данни за ексцентричните “придобивки“, бившият шеф на дружеството Валентин Димитров беше арестуван. Прокуратурата обяви, че той има сметка за 1.6 млн. евро в австрийска банка, а медии съобщиха, че 82-годишната му майка Цеца е в обща фирма със собственика на “Фронтиер“ Красимир Георгиев. Срещу Димитров се водят две дела - eдното е за длъжностно присвояване, а другото - за пране на пари, съобщи главният прокурор Борис Велчев. Миналата седмица Столичният общински съвет прие да отпадне мораториума върху разпоредителните имуществени сделки на “Топлофикация - София” по предложение на кмета на София. Борисов предлага луксозните съоръжения - джакузи, перлена вана, масажен стол и други, да бъдат продадени на търг и средствата от продажбата да влязат в дружеството.
 


Сходни връзки

”Топлофикация-София” злоупотребила с 23 млн. лв. | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди