изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 11:35 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР    
Ред и сигурностПрестъпления и катастрофи в страната

Бургас. Вчера към 23.15 часа граждани сигнализирали във Второ РПУ за скандал в апартамент в ж.к. «Славейков». Пристигналият на място полицейски екип установил, че разпрата се разразила между 39-годишен мъж и 34-годишната му партньорка, с която живеели на семейни начала. Спорът, подплътен с алкохол, бързо набрал скорост, последвало сбиване, З.Д. грабанала кухненския нож и ранила опонента си под лявата мишница. Пострадалият бил незабавно откаран в болница, опериран и оставен за лечение, с опасност за живота. Дрегерът показал 1.87 промила алкохол в кръвта на войнстващата дама. Работата по случая продължава.
 Шумен. Беглец от Варненския затвор е заловен след бързи и професионални действия на полицейските служители. На 13 юли 47-годишна жена била нападната и изнасилена в района на ж.п. линията. Два дни по-късно отново там били регистрирани два грабежа на дамски чанти. В разследването се включили шуменските криминалисти и служители от “Транспортна полиция”- Варна. Служителите на реда бързо попаднали по дирите на  27-годишния Г.Х. от Исперих и установили, че той е един от авторите на престъпленията. Станало ясно, че на 9 юли успял да избяга от Варненския затвор, където излежавал присъда за изнасилване.  Г.Х. имал съучастник, който се издирва.
София. Наркоразпространители бяха задържани в няколко районни управления след полицейски проверки в различни райони на столицата през последните дни. Служители на Първо РПУ спрели на ул.”Аксаков” в центъра на града 25-годишния К.С., известен на органите на реда. От него са иззети шест опаковки с хероин и четири с амфетамин. Задържан е под стража за 72 часа. На бул.”Гоце Делчев” екип на Четвърто РПУ проверил 19-годишния Е.Д., у когото е намерен плик с бял прах. Направената експертиза е установила, че веществото е амфетамин. Пакетче с хероин пък било иззето от 28-годишния В.Л., който е заловен на ул.”Богатица”. Срещу дилърите са образувани дознания по чл.354-А от НК.
 Столичанка подала жалба в Трето РПУ, че на 30 юни, малко преди полунощ, близо до дома си в жк.”Западен парк” била нападната от непознат, който насила й отнел дамската чанта с мобилен телефони други вещи. След бързи действия криминалистите изяснили, че автор на грабежа е 19-годишният рецидивист Д.Х., който е задържан за 72 часа. Отнетият мобилен телефон е намерен и иззет.
Две момчета и момиче, обрали ценни вещи от дома на свой съсед в софийското село Волуяк, са разкрити след проведено разследване криминалисти и полицейски педагог от Девето РПУ. Собственикът установил кражбата в неделя и алармирал полицията. Вещите са намерени и иззети, тримата непълнолетни извършители са предадени на родителите им. Материалите по случая са докладвани в районната прокуратура.
 Благоевград.  Огнеборци от регионалното звено в Г.Делчев овладяха пожар,  възникнал в   дърводелска  работилница   в  с. Мусомища. Съобщението за горящата сграда било подадено  около  23. 10 часа . Пристигналият на място екип заварил тревожна ситуация – горяща плевня с 10 кубика дърва и тон люцерна, която била в непосредствена близост до къщата на стопанина. Само бързата намеса на огнеборците предотвратила разрастването на огнената стихия. Експерти ще установяват причините за възникването на пожара.
ПТП. Вчера към  22 часа е станала тежка катастрофа на пътя Девня – Синдел на около 500 м преди разклона за с. Разделна. В аварирал  трактор “Болгар ТК 80” с  ремарке, обозначен със светлоотразителен триъгълник, се блъснал челно микробус “Форд Транзит” с варненска регистрация, управляван от 32-годишен мъж. От удара тежко пострадали двете му дъщери и 63-годишен мъж, които пътували в микробуса. Независимо от усилията на лекарския екип в болницата починали едното от децата, на 5 години, и възрастният човек.  Критично е състоянието и на 11-годишната. Самият той също бил доведен с охлузвания в лечебното заведение, откъдето опитал да избяга, но скоро бил издирен и заловен от полицията. При направената  кръвна проба се установило, че 32-годишният шофьор седнал зад волана с 1,31 промила алкохол в кръвта.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди