изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 09:41 EEST
ИНДИВИДУАЛНИТЕ СРЕДСТВА ЗА ЗАЩИТА СЕ ПРОВЕРЯВАТ ЕЖЕГОДНО    
НовиниГодно за употреба е единствено скривалището на "Калиакра" АД, но може да побере само личния състав на фирмата. Противорадиационните укрития са занемарени и се използват като мазета

Всяка година се прави обслужване на индивидуалните средства за защита, които са разпределени по общините на Добричка област. Гаранционният срок, който е 10 години, е изтекъл, но средствата към момента са обявени като годни за употреба. Ежегодно специалисти правят необходимите експертизи. Става дума за противогази - детски и за възрастни, маски, респиратори и т.н. В Добричка област осигуряването с индивидуални средства за защита за деца и тийнейджъри е осигурено на сто процента, а за възрастни - 91-92 процента.
Тази информация изнесе на пресконференция вчера шефът на Гражданска защита-Добрич, Живко Гочев. Повод за срещата с медиите бе отбелязването на 70 години от създаването на институцията и професионалния празник на работещите в Гражданска защита. В пресконференцията участваха още Кина Николова, Светослава георгиева и Милко Друмчев.  Ж. Гочев припомни, че от 1 юли т.г. институцията се влива в състава на Министерството на държавната политика при бедствия и аварии и става главна дирекция "Национална служба Гражданска защита", към която има 28 областни дирекции. "Ежедневието ни е белязано от рискове. Нашата мисия е посветена на сигурността на хората" - заяви Ж. Гочев и добави, че бедствието е такова нещо, което не може да се планира.
На територията на Добричка област има само едно годно за използване колективно средство за защита. Става дума за скривалището на "Калиакра" АД. то обаче може да побере само личния състав на фирмата, посочи г-н Гочев. Той каза също, че противорадиационните укрития са занемарени и се използват като мазета от живущите.
Добрич е една от 13-те областни дирекции, които нямат отряд за аварийно-спасителни дейности, стана ясно още по време на пресконференцията. Получени са обаче уверенията на ръководството на Гражданска защита за това, че отряд ще бъде създаден.
От началото на тази година специалисти от Гражданска защита са проверили 14 язовира в Добричка област, три хидро-технически съоръжения, шест реки и дерета, седем моста, пет потенциално опасни химически обекта. извършени са също проверки на опасни за обитаване сгради, на свлачища и т.н. От началото на годината Гражданска защита е участвала в шест спасителни операции - с общо 21 души и 6 единици техника.
 


Сходни връзки

ИНДИВИДУАЛНИТЕ СРЕДСТВА ЗА ЗАЩИТА СЕ ПРОВЕРЯВАТ ЕЖЕГОДНО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 3.18 секунди