изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 12:22 EEST
ВСЕ ОЩЕ НЕ СЕ ЗНАЕ КОГА ЩЕ ОТКРИЯТ ЛОВНИЯ СЕЗОН    
ОбществоВсе още няма заповед на министъра на земеделието и горите Нихат Кабил дали ловният сезон 2006-2007 за прелетен дивеч ще бъде открит на 12 август, вместо седмица по-късно - на 19 август, съобщи за НДТ шефът на Ловно-рибарско дружество в Добрич Петър Петров.

И добави, че добруджанските авджии се подготвят за лова и се надяват на добро време.
Съгласно Правилника за приложение на Закона за лова и опазване на дивеча, откриването на ловния сезон за прелетен дивеч е в съботата след 15 август. Неотдавна Ловният съвет, който е консултативен орган към земеделския министър, внесе в МЗГ предложение тази година сезонът да се открие седмица по-рано - на 12 август, а не на 19 август. Аргументът им е, че българските граждани ловуват този вид дивеч в събота и неделя, както и в дните, обявени за официални празници. Тази година българските ловци следва да открият ловния сезон на 19 август. Същевременно чуждестранните им колеги ловуват прелетен дивеч през всички дни от седмицата. Това означава, че първият ловен излет за тях ще е на 15 август - четири дни преди официалното откриване на сезона за българските ловци, което би ги поставило в неравностойно положение, пише в мотивите.
В Ловния съвет влизат широк кръг представители на Национално управление по горите, научни институти, на министерствата на финансите, вътрешните работи, околната среда и водите, правосъдието, неправителствени организации, изявени ловни деятели.
 


Сходни връзки

ВСЕ ОЩЕ НЕ СЕ ЗНАЕ КОГА ЩЕ ОТКРИЯТ ЛОВНИЯ СЕЗОН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди