изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 17:49 EEST
ОБЩИНАТА ЗАПОЧНА ПОЧИСТВАНЕТО НА МИКРОСМЕТИЩА В ДОБРИЧ    
Новини4 микросметища вече са почистени на територията на Добрич, информират от пресслужбата на кметството. До момента са събрани боклуците в районите зад паметника "Добротица", в ЖК "Строител" - района на ОУ "Й. Йовков", по бул. "Русия" - на кръстовището с ул. "Чайка" и по ул. "П. Алексиев" - горичката до бл.10.

 Почистването е започнало в началото на миналата седмица, като изпълнител е "АСМ" ЕООД, която спечели конкурс по закона за обществени поръчки, добавят още от пресслужбата на кметството. До момента общото количество на почистените отпадъци е 10 200 куб. м. Предвидено е да бъде извършено също почистване и коригиране на дерето на Суха река, като дейностите се финансират от общинския бюджет със 100 хил. лв. Миналата година общината плати 95 хил. лв. за почистването на 9 нерегламентирани сметища с площ 44 дка на територията на града.
От общината алармират, че на всички почистени райони се поставят табели, които се крадат още през първите дни след тяхното поставяне. Не са редки случаите, когато почистен район отново се е превърнал в микросметище. По данни на общинските екоинспектори нерегламентираните изхвърляния се извършват в почивните дни и във вечерните часове.
Община град Добрич уведомяваме гражданите, които са свидетели на такъв вид нарушения, че в часовете от 8.00 до 17.00 в работните дни могат да се обаждат на тел. 604 573, 601 207, а по всяко друго време могат да се обаждат на телефоните на Общинския съвет за сигурност - 605 624 и 602 724.
 


Сходни връзки

ОБЩИНАТА ЗАПОЧНА ПОЧИСТВАНЕТО НА МИКРОСМЕТИЩА В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди