изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 01:17 EEST
БЮЛЕТИН НА РДВР - ДОБРИЧ    
Ред и сигурностПрез изминалите  2 денонощия  на територията, обслужвана от ОД "Полиция"- гр. Добрич, са регистрирани 6 престъпления и произшествия.

1. На 23.07.2006 година, около 02.30 часа, в района на КК "Албена", при полиейска проверка осъществена от служители на РПУ - Албена, в лек автомобил са открити около 7 грама наркотични вещества, които при направения полеви тест отреагират, съответно на марихуана и амфетамин. От служителите на полицията са задържани придвижващите се с автомобила две лица от гр. Добрич, на 24 и 25 години. Работата по изясняването на случая продължава. Образувано е полицейско дознание по чл. 354 от НК. 2. На 22. 07. 2006 година, в Първо РПУ - Добрич се тъжи жител на гр. Добрич, за това, че неизвестно лице, чрез взлом е влязло в жилището му намиращо се в района на ЖК "Балик" в гр. Добрич и е извършило кражба на парична сума от около 700 лева. По случая работят служители на Първо РПУ - Добрич, провеждат оперативни мероприятия за установяване и задържане извършителя на престъпното деяние. Образувано е полицейско дознание. През изминалите 2 денонощия на територията обслужвана от ОД "Полиция"-гр. Добрич са регистрирани 10 ПТП с един пострадал гражданин. На 22.07.2006 година, около 23.45 часа, по пътя гр. Каварна - гр. Балчик, възниква пътно - транспортно произшествие, при което лек автомобил марка "Мерцедес", управляван от 38 годишен водач от гр. Каварна удря 42 годишен велосипедист от с. Божурец, общ. Каварна. В резултат на пътния инцидент велосипедиста е транспортиран до МБАЛ - Добрич с мозъчно черепна травма и фрактура в областта на десния крак. Причините довели до възникването на ПТП се изясняват. Образувано е досъдебно хпроизводство. За времето от 01.00 часа на 22.07.2006 година до 02.00 часа на 24.07.2006 година от служители на Първо РПУ - Добрич, РПУ - Каварна и РПУ - Шабла, са установени трима водачи на леки автомобили от гр. Добрич /2/ и гр. Шабла /1/, на 22, 31 и 47 години, управлявали след употреба на алкохол над 1.2 промила.Техническите средства с които са изпробвани водачите са отчели съответно 1.37, 2.05 и 2.66 промила алкохол в издишвония от тях въздух. За първия водач е установено, също така, че е неправоспособен. По трите случая са образувани полицейски дознания, тъй като деянието на водачите е престъпление по чл. 343 от НК. Поделенията на ОД "ПБЗН"-Добрич, през изминалите две денонощия, са участвали в гасенето на 18 пожара, 16 от тях са възникнали в сухи треви, отпадъци и стърнища. При тези пожари няма нанесени материални загуби, благодарение на своевременните действия на дежурните екипи от Районните служби за "ПБЗН" на територията на област Добрич, тъй като голяма част от пожарите са били в непосредствена близост до земеделски масиви, гори и постройки. ОД " ПБЗН" - гр. Добрич за пореден път се обръща към жителите и гостите на област Добрич, стриктно да спазват изискванията за противопожарна безопастност.
 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА РДВР - ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди