изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 10:34 EEST
Съдът в Триполи отново попари надеждите    
Новини
Съдът в Триполи отхвърли 2 основни искания на защитата - искането за нова международна експертиза за причините на СПИН епидемията в Бенгази и експертиза за психическия тормоз, оказван върху сестрите, предаде БНТ.


Петото заседание по СПИН-делото срещу българските медицински сестри и палестинския лекар започна в 11.00 часа. Преди заседанието Кристияна Вълчева заяви, че очаква всичко и нищо не би я изненадало. Тя отбеляза, че по-скоро сестрите очакват лоши неща. Една от обвиняемите Валя Червеняшка не бе в съдебната зала поради “здравословни причини“. Още в началото съдията отхвърли поисканата от защитата на българките международна медицинска експертиза. Друго от основните искания, депозирано миналия път от адвокат Пламен Ялнъзов, беше да се назначи съдебно-медицинска експертиза за психическия тормоз, на който са били подложени по време на задържането им в ареста петте български медицински лекар и палестинския лекар Ашраф. И това искане беше отхвърлено. Съдията заяви, че ще прикрепи към делото мотивите за това решение. Противно на очакванията нито един от свидетелите на защитата, чийто имена бяха прочетени в залата, не се яви. Сред тях беше бившият министър на здравеопазването за област Бенгази. Съдът в Триполи насрочи за 8 август следващото заседание. Дотогава трябва да бъдат издирени неявилите се свидетели.
 


Сходни връзки

Съдът в Триполи отново попари надеждите | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди